Gündem

“Okul öncesinde dini eğitim” içerikli yeni müfredatla ilgili yeni iddia: Derslerde de İslam’a atıf yapılacak

09 Kasım 2023 09:06

Türkiye'de 4’üncü sınıf itibarıyla müfredatta bulunan din derslerinin, okulöncesi ile ilkokulun ilk üç kademesine de zorunlu kılınacağı iddia edildi. Müfredatla ilgili ayrıntıların da netleşmeye başladığı belirtilirken, derslerde İslam'a atıfta bulunulacağı ve konular arasında yer alan “Türk Alimleri” konusunun başlığı da “İslam Alimleri” olarak değiştirileceği öne sürüldü. 

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, “Okulöncesinde dini eğitim” içerikli yeni müfredatın ayrıntıları netleşmeye başladı. Yeni müfredatta coğrafyadan kimyaya, tarihten biyolojiye tüm derslerde İslam’a atıf yapılacağı, hemen her konunun, “Dine referans” ile anlatılacağı öğrenildi.

MEB Talim ve Terbiye Kurulu’nda görevli çok sayıda ismin müfredat çalışmaları başlamadan önce işten atıldığı ve yeni isimlerin işe alındığı iddia edildi.

Müfredat değişikliğine yönelik iddialara göre, tüm derslerde İslam’a atıf yapılacak ve derslerdeki her konu dine referansla öğrenciye aktarılacak. Ders konuları arasında yer alan, “Türk Alimleri” konusunun başlığı da “İslam Alimleri” olarak değiştirilecek. Anatomi konusunun işlendiği biyoloji derslerinde, İslami bakış açısı ve İslam bilginlerinin görüşleri de ele alınacak. Coğrafya derslerinde de Dünya’nın oluşumu ve yer şekilleri İslami referans ile de öğrencilere öğretilecek. Kimya ve tarih derslerinde de yine İslam alimlerinin görüşlerine yer verilecek. Yeni müfredat ile birlikte öğretmenin ağırlığı azaltılacak ve öğrenciler, “Araştırmaya” yönlendirilecek. Öğretmenlerden gelen, “Okulların imkân ve şartları bu değişiklik için uygun değil” eleştirileri ise dikkate alınmayacak.

TIKLAYIN - İddia: Okul öncesi ve ilkokul ilk üç sınıfta da dini eğitim zorunlu olacak