Eğitim

Okullarda hijyen eksikliği nedeniyle boğaz enfeksiyonları ve ishal vakaları artıyor

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay, okulların temiz ve güvenli olması gerektiğini, mevcut durumun ülkedeki yönetim sorunlarını yansıttığını söyledi

24 Eylül 2024 08:17

T24 Haber Merkezi

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, okullarda hijyen eksikliği nedeniyle boğaz enfeksiyonları ve ishal vakalarında artış gözlemlendi. Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu (TTB-AHEK) Başkanı Emrah Kırımlı, okullardaki yetersiz temizlik malzemesi ve personel durumunu eleştirdi ve bu durumun öğrenciler arasında hastalıkların yayılmasına yol açtığını bildirdi.

Hijyen sorunları ve sağlık taraması eksikliği

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç ve Taylan Gülkanat'ın haberine göre, Kırımlı, öğretmenlerin kendi temizliklerini yapmaya zorlandığını ve okullardaki tuvaletlerin özellikle İstanbul'da büyük bir problem oluşturduğunu belirtti. Hijyenin hastalıkların yayılmasında önemli bir etken olduğunu vurgulayan Kırımlı, okullardaki hijyen problemleri nedeniyle bazı öğrencilerin okula gitmekte tereddüt ettiğini ifade etti.

TIKLAYIN - Okullarda hijyen krizi büyüyor; “30 bin ek personel, ihtiyacı karşılamaktan uzak!”

Eğitim-İş Sendikası'ndan iktidara eleştiri

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay, okulların temiz ve güvenli olması gerektiğini, mevcut durumun ülkedeki yönetim sorunlarını yansıttığını söyledi. Özbay, okullarda yeterli sağlık taraması yapılmadığını ve hijyenik olmayan ortamların hastalıkların yayılmasına neden olduğunu belirtti. Ayrıca, sağlıklı bir eğitim ortamı sağlamak için kamucu bir zihniyetle kadrolu ve güvenceli personel istihdamının önemine değindi.

TIKLAYIN - Utku Çakırözer: Okulda temizlik emek sömürüsüyle değil, kadrolu personel ile sağlanır. Evlatlarımız ve öğretmenlerimizin sağlığı risk altında

Vergi adaleti ve sağlık harcamaları

TTB-AHEK Başkanı Kırımlı ayrıca, vergi adaleti konusunda yapılan eylemlere değinerek, toplanan vergilerin sağlık ve eğitim gibi temel hizmetlerde kullanılmasının önemini vurguladı. Kırımlı, sağlıkta tasarruf yapılamayacağını ve özellikle okullarda sağlık ve hijyen koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini belirtti.


Kızılcık Şerbeti’nin iftiracı “deli kadınları” iş başında; Sönmez ve Pembe’ye sevgili adayı yok mu?