Gündem

NVİGM: Karamollaoğlu'na ilişkin herhangi bir şerh söz konusu değil

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Temel Karamollaoğlu'nun pasaport iddiasına yanıt verdi

11 Haziran 2019 22:11

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü (NVİGM), Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nun "Terör gerekçesiyle pasaportum verilmedi" açıklamasına yanıt verdi. Açıklamada, "Genel Müdürlüğümüz sistemlerinde Sayın Karamollaoğlu'na ilişkin herhangi bir şerh ve kayıt söz konusu değil" ifadeleri kullanıldı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü (NVİGM), Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun isminin yanına “terör” yazıldığı gerekçesiyle pasaportunun verilmediği yönündeki sözleri üzerine yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Genel Müdürlüğümüz sistemlerinde Sayın Karamollaoğlu’na ilişkin herhangi bir şerh ve kayıt söz konusu olmayıp, kişinin 06.07.2018 tarihinde başvurusu üzerine adına 13.07.2018-10.07.2023 tarihine kadar geçerli Diplomatik Pasaport düzenlendiği, 12.07.2018 tarihinde kendisine teslim edildiği ve pasaportunun aktif olduğu tespit edilmiştir” denildi.

Temel Karamollaoğlu, “Pasaportumu değiştirmek için nüfus müdürlüğüne gittim. Nüfus müdürü sıkıldı, falan dedi. N’oldu? ‘Efendim dedi biz size pasaport veremeyiz.’ Niye veremezsiniz? ‘Çünkü sizin isminiz karşısına terör yazmışlar’ dedi. 24 Haziran Genel Seçimlerinden hemen sonra. Ne yazmışlar? ‘Terör.’ Peki niye yazmışlar? ‘Onu biz soramıyoruz efendim’” demişti.

TIKLAYINIZ- Temel Karamollaoğlu: Terör nedeniyle pasaportum iptal edildi