Gündem

Temel Karamollaoğlu: Terör nedeniyle pasaportum iptal edildi

"İsmimin başına 'terör' ifadesi eklenerek pasaportum iptal edildi"

11 Haziran 2019 19:14

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, pasaportunun iptal edildiğini açıkladı.

Halk TV'de, Özlem Akarsu Çelik'in sunduğu Gün Ortası adlı programa konuk olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, bir süre önce yurt dışına çıkmak için pasaportunu yenilemek üzere nüfus müdürlüğüne gittiğini ancak kendisine pasaport verilmediğini belirtti. Karamollaoğlu, pasaport verilmeme gerekçesi olarak, isminin terörle iltisaklı isimler arasında göründüğünün söylendiğini açıkladı. Karamollaoğlu, "İsmimin başına 'terör' ifadesi eklenerek pasaportum iptal edildi" ifadelerini kullandı.

Bu yaşananların 24 Haziran gelen seçimlerinden sonra yaşandığını belirten Temel Karamollaoğlu, benim gibi 170 bin kişinin isminin önüne 'terör' ifadesi eklendiğini de belirtti. 

Nüfus müdürlüğünde yaşanan bu olay sonrası 15 içinde isminin önündeki 'terör' ifadesinin kaldırıldığını da belirten SP lideri, "Niye kalktı, niye kondu, kim kaldırdı, terör sıfatı nasıl kondu. Bunların hiçbirini bilmiyorum. Ben bunu bir sene sonra söylüyorum ama bu bir skandal" dedi.

'Yazıyı yazdıran İçişleri Bakanlığı'

Karamollaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yazıyı yazdıran İçişleri Bakanlığı. Bakanın talimatı falan var mı bilmem ben. Allah'tan korkun. Siz bir parti genel başkanının özellikle Saadet Partisi genel başkanının isminin karşısına bunu yazıyorsunuz. Türkiye böyle yönetilmez."