Sağlık

Novo Nordisk, kilo verme ilacı Wegovy'yi piyasaya sürdü

04 Eylül 2023 10:56

T24 Sağlık

Novo Nordisk, kilo verme enjeksiyonu Wegovy'yi İngiltere'de de piyasaya sürdü. Danimarkalı ilaç üreticisi, yaptığı açıklamada Wegovy'nin Birleşik Krallık'ta "kontrollü ve sınırlı bir lansmanla" satışa sunulacağını söyledi. 

İlaca ve Novo'nun son derece etkili diyabet ilacı Ozempic'e yönelik artan talep, şirketin hisselerini ve kazançlarını rekor seviyelere taşıdı. 

Egzersiz ve yaşam tarzı değişiklikleriyle birlikte kullanıldığında hastaların vücut ağırlığını yaklaşık yüzde 15 oranında azaltmasına yardımcı olduğu gösterilen Wegovy, şu ana kadar Amerika Birleşik Devletleri, Norveç, Danimarka ve Temmuz sonu itibarıyla Almanya'da satışa sunuldu.

Novo'nun ABD'nin Wegovy talebini karşılayamaması, Avrupa'nın çoğunda lansmanı geciktirdi. 

Şirket, üretim kapasitesini artırmasına rağmen talebi karşılamakta zorlanıyor ve CEO'su geçen ay Reuters'e şirketin tüm pazarı tatmin etmesinin "birkaç yıl alacağını" açıkladı. 

Wegovy'nin "en fazla iki yıl süreyle" kullanılması yönünde çağrıda bulunulurken, vücut kitle indeksi 35 olan yetişkinlerde kullanılması önerildi. İlaç, Amerika Birleşik Devletleri'nde bin 350 dolara satılıyor.