Kültür-Sanat

Nilüfer Edebiyat Müzesi, "özel müze" statüsü kazandı

Nilüfer Edebiyat Müzesi, iki ayda bir değişen sergiler ve disiplinler arası atölyelerle yaşayan müze olmayı hedefliyor

29 Ağustos 2019 10:09

Nilüfer Belediyesi tarafından 2018 yılında Gümüştepe Misi'de hayata geçirilen Edebiyat Müzesi'ne, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün kararıyla "Özel Edebiyat Müzesi" statüsü verildi.

Nilüfer Belediyesi'ne bağlı Misi'de açılan Nilüfer Edebiyat Müzesi, bünyesinde 185 yazar ve şairin kitaplarının el yazmalarını, kitap eskizlerini, daktiloları ve kalem, pipo ve gözlük gibi kişisel eşyalarını barındıyor. Nilüfer Edebiyat Müzesi, yaşayan müze deneyimlerini barındıran bir yer olma iddiasını, iki ayda bir değişen sergiler ve disiplinler arası çok sayıda atölye düzenleyerek sürdürüyor.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Edebiyat Müzesi’nin Tarihi Kentler Birliği tarafından ‘Sanat ve Edebiyat Müzeleri’ kategorisinde ödüle değer görüldüğünü hatırlatarak, gelişmeden mutluluk duyduğunu belirtiyor. Sözlerine Nilüfer Edebiyat Müzesi’nin kendi alanında iyi bir örnek olduğunu ekleyen Başkan Erdem, “Amacımız bu tür örnekleri daha da çoğaltmak. Halkımızı, sanatın, kültürün her alanıyla buluşturmak” dedi. (İHA)