Kültür-Sanat

Netflix tarihinin en çok izlenen filmi el değiştirdi

03 Aralık 2021 18:24

T24 Kültür Sanat

Netflix yapımı ‘Red Notice’, Netflix tarihinin rekor kırarak dijital yayın platformunun en çok izlenen filmi oldu. Red Notice, 328,8 milyon izlenme saati ile 2018'de 282 milyon izlenme saatine ulaşan Sandra Bullock'un 2018 yapımı filmi ‘Bird Box’ın rekorunu kırdı. Şu ana kadar dünyadaki tüm Netflix abonelerinin yarısı Red Notice'i görüntüledi.

Film, ‘Bird Box’ın dört haftada yakaladığı rakama sadece 18 günde ulaştı. Film, ilk 28 günde 328 milyon 800 bin saat izlenme rakamlına ulaştı ve Netflix'e göre hâlâ 94 ülkede platformdaki en iyi 10 film arasında yer alıyor. Film ayrıca geçtiğimiz hafta sonu sinemalarda gösterime girdi.

Eleştirmenler ne diyor?

Screen Rant’ın haberine göre Red Notice, izleyiciler arasında popüler olmasına rağmen eleştirmenlerden kötü yorumlar aldı. Filmin bu kadar izlenmesinin nedeni ise büyük ölçüde oyuncu kadrosuna atfediliyor; üç başrol oyuncusu, süper kahraman hayranları için benzer performanslar sergiliyor; Reynolds ve Gadot, Deadpool ve Wonder Woman gibi performanslarıyla iyi biliniyor. Filmin hızlı temposu ve mizahı, aynı zamanda daha kolay eğlenceye izin vererek, tahmin edilebilir olay örgüsünün daha sıradan izleyiciler için büyük bir sorun haline gelmemesine izin veriyor.

Red Notice filminin konusu nedir?

Red Notice (Kırmızı Bülten), Rawson Marshall Thurber tarafından yazılan ve yönetilen bir Amerikan aksiyon komedi filmi. Film, dünyanın en çok aranan sanat eseri hırsızının peşine düşen bir Interpol ajanının hikayesini konu ediyor. İnterpol tarafından dünyanın en çok aranan insanlarını yakalamak için kırmızı bülten çıkarıldığında, FBI'ın en iyi profil uzmanı John Hartley harekete geçer. Dünyanın en çok aranan sanat hırsızı The Bishop'un peşine düşen John, bu süreçte dünyanın en iyi sanat hırsızı olan Nolan Booth ile ortak olmak zorunda kalır. Yaşanan bir dizi olayın ardından üçlü kendilerini dünyanın dört bir yanındaki tenha bir hapishanede, bir dans pistinde, ormanda ve hepsinden de kötüsü birbirlerinin çalıştıkları şirketlerde bulur.

Red Notice filminin oyuncu kadrosu

Dwayne Johnson: John Hartley

Ryan Reynolds: Nolan Booth 

Gal Gadot: Sarah Black/Fil 

Chris Diamantopoulos: Sotto Voce

Ruti Arya: Urvashi Das

Ivan Mbakop: Tambwe

Vincenzo Amato: Müdür Gallo

Rafael Petardi: Güvenlik Şefi Ricci

Netflix’in en çok izlenen 10 filmi

Red Notice'i, 282 milyon 20 bin saatle Bird Box ve 231 milyon 340 bin saatle Extraction takip ediyor. Listenin geri kalanı şöyle: 

4- 214 milyon 570 bin saatle The Irishman 

5- 209 milyon 250 bin saatle Delidolu 2 (The Kissing Booth 2) 

6- 205 milyon 470 bin saatle 6 Underground 

7- 197 milyon 320 bin saatle Spenser Kanunları (Spenser Confidential) 

8- 189 milyon 900 bin saatle Enola Holmes 

9- 186 milyon 540 bin saatle Ölüler Ordusu (Army of the Dead) 

10- 185 milyon 710 bin saatle The OId Guard