Bilim / Teknoloji

Netflix'in kurucusu Reed Hastings: Elon Musk dünyadaki en cesur ve yaratıcı kişi

"Bazı şeyleri yüzüne gözüne bulaştırıyor ama tüm parasını demokrasiyi ve toplumu iyileştirmek için harcıyor"

01 Aralık 2022 23:26

Netflix'in kurucu ortağı Reed Hastings, Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk için 'dünyanın en cesur ve en yaratıcı kişisi' ifadelerini kullandı. 

Independent Türkçe'de yer alan habere göre; 30 Kasım'da New York Times'ın düzenlediği bir konferansa katılan Hastings, Musk'ın Twitter'ı satın almasını 'gezegene olumlu bir katkı' olarak yorumladı.

Tesla ve SpaceX CEO'sunun 44 milyar doları devasa bir yat almak için de harcayabileceğini ama Musk'ın bu parayla "gezegen adına bir şey yapmak istediğini" söyleyen Hastings, "Pek çok alanda yaptığı işler harikulade. Farklı bir tarzı var. Ben buraya gelip istikrarlı, saygıdeğer bir lider olmaya çalışıyorum; o ise meydanda" dedi. 

Hastings, Musk için 'dünyanın en cesur, en yaratıcı' ifadelerini kullandı ve ünlü milyarderin Twitter'ı satın almasındaki motivasyonunun düşünce özgürlüğüne ve demokrasiye inancı olduğunu dile getirdi.

Netflix kurucusu, Twitter'ı aldıktan sonra Musk'ın yaptığı bazı değişikliklerin başarısızlıkla sonuçlanması ve bu nedenle ağır eleştirilere maruz kalmasına da değindi.

"Bazı şeyleri yüzüne gözüne bulaştırıyor ama tüm parasını demokrasiyi ve toplumu iyileştirmek için kullanıyor"

Özellikle Musk'ın doğrulanmış hesap sistemini değiştirip bunu paralı aboneliğe bağlamasının olumsuz karşılanmasına cevap veren Hastings şunları söyledi:

"Kullanıcılar mavi tik konusunda çok mızmızlar, özellikle kusur arıyorlar. Evet, Musk bazı şeyleri yüzüne gözüne bulaştırıyor ama tüm parasını demokrasiyi ve toplumu iyileştirmek, daha açık bir platform oluşturmak için kullanmaya çalışıyor. Ben bu hedefine sıcakkanlı yaklaşıyorum. Adama biraz rahat verir misiniz?" 

Geçen haftalarda Musk'ın yönetimin başına geçmesinin ardından Twitter'da önceden toplumda öne çıkan kişilere verilen mavi tık sistemini aylık 8 dolar karşılığında alınan bir aboneliğe çevrilmişti.

Yeni sistemle sahte hesapların hızla türemesinin ardından bu hizmet geçici olarak durdurulmuştu.

25 Kasım'da yaptığı açıklamada Musk, mavi tık aboneliğinin 2 Aralık'tan itibaren tekrar başlayacağını duyurmuştu.

Twitter CEO'su yapılan yeni düzenlemeyle platformda kuruluş ve şahıslar için farklı renklerde tık kullanılacağını açıklamıştı.