Politika

Netanyahu, Haniye suikasti sonrası ilk kez konuştu: İran'ın vekil güçlerine ağır bir darbe indirdik

31 Temmuz 2024 21:34

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da suikaste uğramasının ardından yaptığı ilk açıklamada Haniye'nin adını geçirmedi, "İran'ın vekil güçlerine ağır bir darbe indirdik" dedi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran'ın başkenti Tahran'da hedef alındığı bir saldırıda öldürüldü. Hamas'tan çarşamba sabah erken saatlerde yapılan açıklamada, "Haniye, İran'ın yeni Cumhurbaşkanı'nın yemin törenine katıldıktan sonra Tahran'daki evine baskın düzenleyen hain siyonistler tarafından öldürüldü" denildi.

TIKLAYIN: Hamas'ın siyasi lideri Haniye, Tahran'daki evine yapılan baskında öldürüldü

İran Devrim Muhafızları, Haniye'ye suikast düzenlendiğini çarşamba sabahı devlet televizyonuna doğruladı. Yayındaki analistler, saldırının İsrail tarafından düzenlendiğini belirtti.

İsrail Başbakanı Netanyahu ise akşam saatlerinde ilk açıklamasını yaptı. Netanyahu, Haniye'den doğrudan bahsetmeden "İran'ın vekil güçlerine ağır bir darbe indirdik" dedi.

Netanyahu ayrıca, "İsrail kendisine saldırganlık gerçekleştirenlere ağır bir bedel ödetecektir. Her türlü tehdide, her türlü senaryoya karşı hazırlıklıyız" diye konuştu.