Gündem

Nagehan Alçı: Babacan’a tepkilerin esas sebebi siyaset dışına itilmiş alanlara girmesi

18 Ocak 2023 11:10

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Baykar Teknoloji'yle ilgili “devlet desteği” polemiğine ilişkin kaleme aldığı yazısında, “Babacan’a tepkilerin esas sebebi siyaset dışına itilmiş alanlara girmesi” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Baykar'a ilişkin, "Burada yanlış şu, devletin hemen hemen bütün imkanları, bütün o yardımlar, devletin bütçesinden doğrudan aktarılan kaynaklar, aşağı yukarı tek şirkete aktarılıyor" demişti.

Alçı, Babacan’ın Fox Tv’de İlker Karagöz’ün yayınında tartışma yaratan açıklamalarını hatırlattığı yazısında, şu değerlendirmelerde bulundu:

“15 Temmuz’dan sonraki süreçte güvenlik-özgürlük dengesi büyük oranda güvenlik lehinde değişirken, siyaset alanı da güvenlik-savunma sanayii-dış politika gibi başlıkları dışarıda bırakacak şekilde daraldı. Bu alanlar devlet meselesi, milli mesele haline geldi ve siyasetin konusu olmaktan çıktı. Hep söyledim, bu anlamda gerçek muhalefet yapılmıyor uzun süredir. Gördüğüm kadarıyla Babacan işte o ‘mayınlı alana’ giriyor son dönemde. Siyasetin kendini sıkıştırdığı sahadan çıkıyor. Söylediklerinin doğru kısmı var; yanlış kısmı var; ayrı konu ama bu kadar gürültü kopmasının esas sebebi muhalefetin ataletine karşı ezber bozması. Daha doğrusu aslında onların gerçek muhalefet olmadıklarını hatırlatması. Ha bu siyaseten ne getirir? Ya da götürür? Şunu söylemek durumundayım; mevcut atmosferde hiçbir şey getirmeyeceği gibi bazı şeyleri götürebilir de. Zira zamanın ruhu ezici bir şekilde Ali Bey’in karşısında.”

Söz konusu tartışmayı LDP Kurucu Başkanı Besim Tibuk ile konuştuğunu belirten Alçı, “O bile, ‘Yanlış yaptı. Nasıl ki Kemal Kılıçdaroğlu başörtüsü konusunda iyi niyetle de olsa büyük bir hata yaparak o tartışmanın önünü açtı. Babacan da iktidara İHA ve SİHA’lara yönelik sözleri ile büyük koz vermiş oldu’ dedi” diye aktardı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


TIKLAYIN -Hulusi Akar'dan Ali Babacan'a Baykar tepkisi: İHA/SİHA'lar ile onları üretenlere çamur atanları kınıyoruz

TIKLAYIN - Babacan'dan BAYKAR açıklaması: Sözlerim çarpıtılıyor; ülkemize faydalı her yatırımın yanında dururuz, nepotizme geçit vermeyiz

TIKLAYIN - "Devlet desteği" polemiği sürüyor: Haluk Bayraktar’dan Ali Babacan’a tepki: Konuyu, 180 derece tersinden gösterme çabası!

TIKLAYIN - Selçuk Bayraktar'dan Ali Babacan'a gönderme: Sadece aziz milletimizin evlatları dokunabilir