Politika

Babacan'dan BAYKAR açıklaması: Sözlerim çarpıtılıyor; ülkemize faydalı her yatırımın yanında dururuz, nepotizme geçit vermeyiz

18 Ocak 2023 11:06

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, SİHA üreticisi Baykar'a yönelik, "Bu proje, 'kutsal, dokunulmaz' hale getirildi. Kusura bakmayın dokunacağız" sözleriyle ilgili olarak, "Günlerdir sözlerim maksatlı şekilde çarpıtılıyor. Biz, ülkemiz için faydalı olan her yatırımın, her projenin yanında dururuz" dedi. Babacan'ın bu sözlerine, Baykar ve iktidar kanadından tepki gösterilmişti.

Babacan, Baykar'la ilgili, kullandığı, "Devletin tüm imkanları tek şirkete aktarılıyor. SİHA'lar hükümetin elindeki en büyük propaganda projelerinden birisi. Bu proje, 'kutsal, dokunulmaz' hale getirildi. Kusura bakmayın ya, dokunacağız tabii ki. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyeceğiz" ifadeleri hakkında twitter'dan açıklama yaptı. 
 
Sözlerine açıklık getiren Babacan, Türkiye'nin faydasına olan projelerin yanında olacaklarını belirterek, "eşit destek" vurgusu yaptı. 
 
"Ülkemize gururlar yaşatacak, pek çok şirkete destek oluruz"
 
Babacan, şu ifadeleri kullandı:
 
"Günlerdir sözlerim maksatlı şekilde çarpıtılıyor. Yayınlardaki ifadelerim açık olmasına karşın bir kere daha tekrar ediyorum: Biz, ülkemiz için faydalı olan her yatırımın, her projenin yanında dururuz.
 
Savunma sanayi de dahil ülkemizdeki mevcut her projenin doğru olanlarını devam ettiririz, yanlış olanlarını düzeltiriz, eksik olanlarını tamamlarız. Savunma sanayinde de ülkemize gururlar yaşatacak pek çok şirkete destek oluruz.
 
"Ne torpil ne kayırma ne de nepotizme geçit veririz"
 
Bizim Ankara, Bursa, Gaziantep, Denizli, Kayseri, Konya, Kocaeli ve diğer pek çok ilde yüksek teknolojiyle dünyaya üretim yapan muazzam firmalarımız var. Bizim dünya çapında mühendisler yetiştiren üniversitelerimiz var. Hepsiyle gurur duyuyoruz.
 

TIKLAYIN - "Devlet desteği" polemiği sürüyor: Haluk Bayraktar’dan Ali Babacan’a tepki: Konuyu, 180 derece tersinden gösterme çabası!

TIKLAYIN - Selçuk Bayraktar'dan Ali Babacan'a gönderme: Sadece aziz milletimizin evlatları dokunabilir