Bilim / Teknoloji

Nafi Atuf Kansu Eğitbilim Araştırma Ödülü'nü kazananlar belli oldu

Ödüller, kazananlara kasım ayında yapılacak bir törenle sunulacak

24 Ekim 2024 12:01

T24 Haber Merkezi

Cumhuriyet'in kurucu kadrosu içinde yer alan eğitimci, siyasetçi ve yazar Nafi Atuf Kansu adına torunları tarafından konulmuş olan Eğitbilim Araştırma Ödülü'nü kazananlar belli oldu.

Prof. Dr. Sedat Sever, Prof. Dr. Ali Ekber Şahin, Prof. Dr. Firdevs Gümüşoğlu, Prof. Dr. Berna Aslan, Prof. Dr. Ümüt Akagündüz ve Doç. Dr. Ilgın Gökler Danışman'dan oluşan seçici kurul, bu yıl kitap dalında Cin Ali Eğitim ve Kültür Vakfı Yayınları'ndan çıkmış olan "Ankara'nın Köklü Eğitim Kurumları" adlı çalışmayı ödüle layık buldu.

Tez dalında, "Yükseköğretimde öğrenen merkezli eğitimin yapılandırılmasında bir model önerisi" başlıklı tezi ile Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi'nden Metin Kartal'a; makale dalında da "Sınıf öğretmenliğinde farklı uzmanlaşa modellerinin öğrencilere yansımaları: Dört yıllık boylamsal çalışma" adlı çalışma ile Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden Prof. Dr. Nilay T. Bümen ile Dr. Yasin Ay'a ödül verildi. Seçici kuruldan kararlar oy birliği ile çıktı.

Ödüller, kazananlara kasım ayında yapılacak bir törenle sunulacak. (ANKA)

Günün öne çıkan haberleri...

TIKLAYIN - Mehmet Y. Yılmaz: Savaş ağalarının Bahçeli’ye yanıtı

TIKLAYIN - Abdullah Öcalan'dan Bahçeli'nin çağrısına ilk yanıt: Koşullar oluşursa teorik ve pratik güce sahibim

TIKLAYIN - AKP'li Şamil Tayyar: "Öcalan çıkışı" devlet projesi değil, Devlet Bahçeli projesidir; MGK kararı yok, Erdoğan'ın haberi de yok

TIKLAYIN - Ertuğrul Özkök: Asıl merakım şu; güvenlik kamerası görüntülerini kim aldı, kim sızdırdı?

TIKLAYIN - Murat Karayılan, TUSAŞ saldırısı öncesi Bahçeli'nin çağrısını değerlendirmiş: Kürt tarafı buna "yok" demez ama yaş tahtaya da basmaz