Politika

Mustafa Karaalioğlu: Hukuk, ifade hürriyeti, liyakat gibi kavramların, gelecek yıl geri döneceğini söylemek imkânsız

Çizgi: Tan Oral

30 Aralık 2023 10:50

Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu, 2023'teki konjonktür üzerinden 2024'ü değerlendirdiği yazısında, "2023’te tıpkı hukuk gibi olmayan diğer şeylerin, gelecek yıl hayata geri döneceğini söylemek de hal böyleyken imkansızdır" yorumunu yaptı. 

Karaalioğlu, "2023'te olmayan 2024'te olur mu?" başlıklı yazısında şunları kaydetti:

Siyasetin muhalif kanadı mayıs travmasından çıkamazken iktidar, içinde hukuk malzemesi olmadan inşa ettiği yeni tarzın etkilerini ve sonuçlarını gelecek yıl daha çok konuşacağımız artık tahminden öte realite haline gelmiş bulunuyor. Bu durumda, şaşırma eşiğinin yükseldikçe yükseleceğini tahmin etmek de maharet sayılmaz…

2023’te tıpkı hukuk gibi olmayan diğer şeylerin, gelecek yıl hayata geri döneceğini söylemek de hal böyleyken imkânsızdır. Eğitim, akademi, ifade hürriyeti, şeffaflık, liyakat, ehliyet gibi yeni düzende değer yitiren kavramlar için iyi bir gelecek görünmüyor. Çünkü tamamı ayak bağı ve güçlü bir iktidar için zararlı fikirleri temsil ediyor. Tek başına beka hepsini birden mağlup etmeye yetiyor. Bekayı korumak için o değerlerin ayakta kalması gerekiyor olsa da!"