Gündem

Murat Yetkin: Yeni hedef DEM Parti'yi "kazanıp" PKK'yı ayrı çözüme zorlamak

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları

11 Ekim 2024 12:55

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, gazeteci Amberin Zaman'ın gündeme getirdiği Abdullah Öcalan ile Kandil'deki PKK yöneticilerinin görüştüğüne yönelik iddiaları üst düzey bir güvenlik kaynağına sorduğunu ve "doğru değil" yanıtı aldığını belirterek, "Öcalan-Kandil irtibatı söz konusu değildi. Peki, Öcalan’ın gizli tutulması şartıyla birileriyle görüştürülmesi söz konusu muydu? O soruma yanıt alamadım. Adalet Bakanlığı kaynakları da böyle bir bilgi olmadığını söylediler" diye yazdı.

Günün ilgi çeken haberleri

TIKLAYIN - Tolga Şardan'ın yazısı: Eski MHP ilçe başkanı, cinayet soruşturmasında tutuklandı!

TIKLAYIN - Bakanlığın ürünlerinde domuz eti tespit ettiği Köfteci Yusuf'un sahibi: Ben garip bir kuşum, kötüler iyilerden daha zeki

TIKLAYIN - Erdal Beşikçioğlu ile Etimesgut Belediyespor yönetimi arasındaki krizin nedeni Mansur Yavaş’la yaşanan gerginlik mi?

TIKLAYIN - Domuz eti çıkan Köfteci Yusuf ile ilgili Sedat Peker'in avukatından açıklama

TIKLAYIN - Nevzat Aydın ile Martı'nın CEO'su Oğuz Alper Öktem sosyal medyada birbirine girdi: Maymunluğun da bir sınırı var

TIKLAYIN - Liste güncellendi: İşte Türkiye'nin en zengin 28 insanı

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Başdanışmanı Mehmet Uçum’un "Bir anlamda terör vesayetinden DEM’i kurtarma ve Meclis’ten tasfiye etme meselesidir" sözlerine işaret eden Yetkin, "Sistem TBMM’de bir solcu Kürt partisinin varlığını onlarca yıl ardından kabul etmiş, tanımak zorunda kalmıştır. Burada MHP’nin kabulü -eğer varsa- stratejik önemdedir. Şimdi sıra bunu silahtan arındırmaya geliyor. Başarılı olup olmayacağını zaman gösterecek" ifadelerini kullandı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...