Politika

Murat Yetkin: Türk askeri gelsin ama Türk siyasetçisi üyelik istemesin, yerini bilsin, öyle mi?

13 Mart 2025 11:42

Güncelleme: 13 Mart 2025 12:41

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, bugünkü yazısında "AB’nin geleneksel merkez güçleri istiyor ki Türk Silahlı Kuvvetleri bize Rusya’ya karşı destek olsun ama Türkiye üye adaylığından söz etmesin. İkiyüzlülük budur." ifadelerini kullandı. 

Yazısında "Özellikle Fransa, Almanya gibi AB’nin lokomotif güçleri 'Türkiye ile savunma işbirliği ayrı, Türkiye’nin üyeliği konusu ayrı' diyor. Yani Türkiye’nin askeri kapasitesini Avrupa’nın Rusya korkusuna karşı kullandırması ama üyelikten söz etmemesi isteniyor." ifadelerine yer veren Yetkin, durumu "ikiyüzlülük" olarak nitelendirdi. 

Avrupalı siyasîlerin, Türk siyasetçilerin “Biz Müslümanız diye almıyorlar” demesinden de rahatsızlık duyduğunu aktaran Yetkin, "Çünkü işin ucu gelip başta Fransa ve Almanya’daki milyonlarca Müslüman işgücüne dayanıyor." ifadelerini kullandı. 

Yetkin ayrıca "Türkiye’nin 'Kıbrıs engeli' gerçeğini dile getirmesini de duymak istemiyorlar. Cenevre’de AB’nin taraf olarak katılmayacağı beşli Kıbrıs konferansı konusunda da karamsarlık yayıyorlar." diye ekledi. 

"Şimdi askeri cephede Türkiye’den güç alarak harcamalarını biraz olsun hafifletip, Türkiye’ye bir şey vermemeye çalışmak gibi bir ikiyüzlülük daha söz konusu." ifadelerini kullanan gazeteci-yazar Murat Yetkin, "Türk askeri gelsin, ama Türk siyasetçisi üyelik istemesin, yerini bilsin, öyle mi?" diye sordu. 

Yazının tamamını okumak için tıklayın. 


Hatice (12) ve Resul (13) öyle bir icat yaptı ki…


Günün öne çıkan haberleri...

TIKLAYIN - Mehmet Y. Yılmaz | Kırk katır mı kırk satır mı?

TIKLAYIN - Hasan Heybetli koğuşunda ölü bulundu

TIKLAYIN - Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final eşleşmeleri belli oldu

TIKLAYIN -CHP anket yaptırdı: Yüzde 84 TÜİK’e inanmıyor!

TIKLAYIN -MB Başkanı Karahan'dan enflasyon mesajı: Yıl sonu hedefimize ulaşmak için ne gerekiyorsa yapacağız

TIKLAYIN - Prof. Dr. Hüseyin Toros'tan çöl tozu uyarısı: Dış aktivitelerin azaltılmasında fayda var