Politika

Murat Yetkin: Erdoğan’ın Yeşilköy mitingi ile Kılıçdaroğlu’nu hedef almayı sürdürmesi boşuna değil

"Adaylık konusunda belki de Ağustos, Eylül aylarını beklemek gerekecek"

30 Mayıs 2022 12:13

Gazeteci, yazar Murat Yetkin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Atatürk Havalimanı'ndaki millet bahçesi açılışında yaptığı konuşmasına işaret ederek, "Erdoğan’ın Yeşilköy mitingi ile Kılıçdaroğlu’nu hedef almayı sürdürmesi boşuna değil. Muhalefet koalisyonunun bir an önce ortak aday çıkarmasını sadece muhalif seçmen değil, iktidar da bekliyor; tabii farklı nedenlerle" dedi. 

Yetkin, bugünkü yazısında şu ifadeleri kullandı: 

"İYİ Parti Grup Başkan Vekili İsmail Tatlıoğlu’nun Erdoğan’ı alt edebilecek adayları sayarken Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın yanında Kılıçdaroğlu’nu değil 'Cumhurbaşkanı adayı değilim' diyen kendi genel başkanı Meral Akşener’i anması adeta CHP liderine 'aday olma' mesajı gibiydi. Aylar önce İYİ Partili Koray Aydın’ın 'Seçilebilecek aday' vurgusu gibi… DEVA Partisi lideri Ali Babacan’ın ortak aday konusunda anlaşılamazsa kendi adaylığını koyacağı çıkışı da öyle.

Halk TV’den İsmail Saymaz’a konuşan Kılıçdaroğlu’nun Baş Danışmanı Erdoğan Toprak ise tam tersini düşünüyor ve ellerindeki rakamların genel başkanının 'seçimi açık ara farkla alacağını' gösterdiğini öne sürüyor. İYİ Parti kaynakları ise anketlerdeki Yavaş ve İmamoğlu’nun zaman zaman Erdoğan’ın üzerine çıkan beğeni düzeyini esas aldığına işaret ediyor; o anketlerde Akşener de Kılıçdaroğlu’nun üzerinde görülüyor.

Anlaşılan, adaylık konusu daha çok su kaldıracak, belki de ortak programın açıklanıp, altı muhalefet liderinin ilk tur ev sahipliklerinin tamamlanmasını, en erken Ağustos Eylül aylarını beklemek gerekecek."

Yazının tamamı için tıklayın.

TIKLAYIN - Erdoğan Toprak: Rakamlar Kemal Kılıçdaroğlu'yla seçimin açık ara alınacağını gösteriyor

TIKLAYIN - Erdoğan: Bay Kemal; kendine gel, akşam yalan sabah yalan!