Türkiye’nin değerli insan kaynaklarını, mali kaynaklarını, siyasi itibarını tüketen Kürt sorunu ve onun bir parçası olan PKK sorununun çözüm yoluna girmesi aklı başında ve vicdan sahibi kimsenin karşı çıkacağı bir şey olamaz.
Soru bu rüzgârın Anayasa değişikliği ile Erdoğan’ın adaylık yolunun açılmasına dek sürüp sonra rafa kaldırılıp kaldırılmayacağı."
YetkinReport'ta yayımlanan yazının tamamı için tıklayın.
Yeni çözüm süreci tartışmalarıMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'nin yeni dönem açılışında, DEM Partililer ile tokalaşmıştı. Bu gelişmeye, iktidar kanadından da destek gelmişti. Kamuoyunda, Bahçeli'nin DEM Partililer ile tokalaşmasının "yeni çözüm süreci" harekâtının başlangıcı olduğu, AKP'nin bu konuda Bahçeli'yi ikna ettiği yorumları yapılmıştı. İktidar kanadından gelen olumlu yorumların, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bir kez daha aday olması için yeni Anayasa sürecinde DEM Parti'nin desteğini almak için yapıldığı da öne sürüldü. Bahçeli, , "Uzattığım el, 'Gelin Türkiye partisi olun, gelin teröre cephe alın temenni ve teklifidir'" demişti. Erdoğan da grup toplantısında ittifak ortağına destek vererek, "Cumhur İttifakı'nın uzattığı elin değerinin muhatapları tarafından anlaşılmasını ümit ediyoruz. Ülke meselelerini geniş mutabakatla çözme arzusundayız” ifadelerini kullanmıştı. DEM Parti'den de ılımlı açıklamalar gelmiş, "yeni bir diyalog" vurgusu yapılmıştı. TIKLAYIN - DEM Parti: Bahçeli ile tokalaşma, mecliste yeni bir diyalog kapısı açabilir Öcalan Kandil'e 'silahları bırakma' mesajı verdi mi?MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Bu gelişmelerin ardından, gazeteci Amberin Zaman, 10 Ekim'de Al-Monitor haber sitesinde, "iki kaynağının Abdullah Öcalan'ın Kandil'deki PKK liderleriyle doğrudan görüşmesine izin verildiğini; kaynaklardan birinin de 'Öcalan'ın Kandil'e silahları bırakma ve müzakere etme zamanının geldiğini' söylediğini" yazdı. Zaman'ın haberi konusunda resmi makamlardan herhangi bir açıklama yapılmadı. |