Politika

Murat Yetkin: Bahçeli’nin sitemi Erdoğan’a mı?

25 Nisan 2024 14:23

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin paylaştığı Ferdi Tayfur'un şarkısının da yer aldığı çok konuşulan videoya ilişkin olarak, "Bahçeli’nin bu klibi siyasi iklimin 31 Mart seçimleriyle nasıl değişmekte olduğunun yeni bir kanıtı sayılmalı." görüşünü aktardı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mart seçimlerinden sonra ortağını ikinci plana attığını ifade eden Yetkin, "Bahçeli’yi bilen bilir. Her sözünün her adımının, hamlesinin kendince simgesel bir anlamı vardı; boşuna yapmamıştı. “Tek başıma da kalsam yola devam” temalı klibine sözleri ağır sitem taşıyan o şarkıyı seçmesinin de elbette bir anlamı vardır. İlk akla gelen Bahçeli’nin Cumhur İttifakındaki ortağı Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Tayyip Erdoğan’a mı sitem ettiği sorusudur. Erdoğan, 2015’e dek kendisine sert muhalefet eden Bahçeli’nin 15 Temmuz 2016’dan sonra verdiği destek sayesinde 2017’de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilen Anayasa değişikliğini yapabilmiş, 2018 ve 2023’te Bahçeli’nin desteğiyle Cumhurbaşkanı seçilebilmiştir; Bahçeli böyle düşünmekte haksız mıdır? Oysa 31 Mart seçimlerinden itibaren Erdoğan adeta ortağını ikinci plana atmış görünmektedir" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın Anayasa değişikliği için gözünü CHP’ye çevirdiğini belirten Yetkin, "Erdoğan Anayasayı kiminle değiştirecek? Siyasette dikkatlerin Erdoğan-Özel görüşmesine, AK Parti ve CHP eksenine yoğunlaşması da kuşkusuz 31 Mart yerel seçimlerinde ortaya çıkan manzaranın bir sonucu." dedi. 

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...


TIKLAYIN - Devlet Bahçeli'den sürpriz video, mesaj kime: Ben sana dost oldum, sen düşman oldun; senden çektiklerim yetti canıma!