Alman ve Güney Afrikalı bilim insanları, modern insanın erken dönem atalarının vejetaryen olduğunu tespit etti.
Alman ve Güney Afrikalı bilim insanları, modern insanın erken dönem atalarının beslenme alışkanlıklarına dair dikkat çekici bir bulguya ulaştı.
Max Planck Kimya Enstitüsü'nün öncülüğünde yürütülen araştırma kapsamında Australopithecus türünden kalan fosilleşmiş dişler üzerinde yapılan izotop ölçümlerinde, bu türün et tükettiğine dair hiçbir veriye rastlanmadı.
Araştırma, merkezi Mainz kentinde bulunan Max Planck Kimya Enstitüsü tarafından geliştirilen fosillerin beslenme analizlerinin yapılabildiği bir yöntem aracılığıyla gerçekleştirildi.
Dişler üzerinde yapılan araştırmaya ilişkin görseller. Et tüketimine dair verilere rastlanmadı
Bu yöntem sayesinde, Australopithecus dışında, aynı dönemde yaşamış sırtlan, kılıç dişli kedi, antilop gibi hayvanların da beslenme alışkanlıkları incelendi. Buna göre Australopithecus'ların, günümüz maymunlarına benzer şekilde ağırlıklı olarak bitkilerle beslendikleri tespit edildi. Araştırmaların sonuçları ünlü bilim dergisi Science'ta da yayımlandı.
Araştırmacılar vejetaryen beslenme alışkanlığına karşın Australopithecus'un zaman zaman yumurta veya termit gibi hayvansal protein kaynaklarını da tükettiklerini, ancak avlanma alışkanlıklarının bulunmadığını saptadılar. Bilim insanlarına göre avcılık daha sonraki dönemlerde ortaya çıkan Neandertaller ile başladı.
Australopithecus nedir?
Soyu tükenmiş Australopithecus cinsi büyük insansı maymunlar yaklaşık dört ila iki milyon yıl önce Doğu ve Güney Afrika'da yaşadı. Bu tür, dik yürüme yetisine sahip olmalarıyla dikkat çekerken, alet kullanım düzeyleri halen bir araştırma konusu.
Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir