Kültür-Sanat

Michael Caine, 2 Oscar Ödüllü kariyerini noktaladı: "90 yaşında adamdan başrol olmaz"

15 Ekim 2023 11:40

T24 Dış Haberler

Oyuncu Michael Caine, 90 yaşında emeklilik kararı aldığını doğrulayarak 2 Oscar Ödülü kazandığı parıltılı kariyerini noktaladı. 

Geçen aylarda "emekli oldum sayılır" diyen Caine, cumartesi günü BBC'de konuk olduğu Today programında kararını resmiyete dökerek, "Sürekli emekli olacağım diyorum. Bu sefer oldum" dedi.

Caine, "Şöyle düşündüm: Bir filmde başrolü oynadım ve müthiş değerlendirmeler aldı. Bundan fazla ne yapabilirim ki" dedi. 

Kariyerini düşüşe geçmeden noktalamak istediğini söyleyen Caine, "Bundan sonra 90 yaşında adam rolleri alabilirim. Belki 85. Başrolde olmayacağım. Başrole 90 yaşında adamlar koymazsın, genç yakışıklı erkekler ve güzel kadınlar koyarsın. O yüzden bu noktada bırakabilirim diye düşündüm" ifadelerini kullandı. 

Caine daha önce de emeklilik planlarında söz etmiş ve The Great Escaper'ın son filmi olacağının sinyallerini vermişti. 

Ancak Caine, daha önce 2009 yılında Harry Brown ve 2021'de de Best Sellers'ın son filmleri olacağını söylemişti. Ayrıca Caine, geçen ay The Guardian'a verdiği bir söyleşide gelecek sene çekilecek bir filmde Charles Darwin'i oynayacağını söylemişti.

Tüm zamanların en sevilen ve tanınan Britanyalı aktörlerinden olan Caine, kariyerinde aralarında İtalyan işi olan 130'dan fazla filmde rol aldı.