Politika

MHP'li Yönter'den Özgür Özel'e: İhanet hançeri elinde, ortalıkta adamım diye dolaşıyorsun

31 Mayıs 2024 09:28

T24 Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, "MHP örgütünün illallah dediği ikili" diyerek kendini hedef aldığını belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili Özel'e iddialarını bir kez daha ispatlaması çağrısını yineledi. Yönter, Özel'e "İhanet hançeri elinde ortalıkta adamım diye dolaşıyorsun… Özgür, iddialarını ispat etmelisin… Etmezsen namertsin" dedi.

Siyaseti de içine alan iddiaları barındıran Sinan Ateş suikastine yönelik tartışmalar büyüyerek sürüyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerden, Özgür isimli aşağılık bir müfterinin dünkü grup toplantısında 'MHP’deki o ikili' diyerek şahsımı ve Genel Başkan Yardımcımız Sayın Edip Semih Yalçın’ı ima ve işaret ettiği anlaşılmaktadır" diyen Yönter, Özel'e yönelik ağır hakaretlerde bulunmuştu. 

Partisinin Meclis grubunda konuşan Özgür Özel, Bahçeli'nin kendisine yönelttiği soruları kimin yazdığını bildiğinin altını çizerek, "Ben o soruları kimin yazdığını biliyorum. MHP örgütünün illallah dediği ikili" ifadelerini kullanmıştı.

TIKLAYIN - Özgür Özel'den Bahçeli'ye 4 Sinan Ateş sorusu: O iki kişi iddianameden nasıl ayıklandı?

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, "MHP örgütünün illallah dediği ikili" diyerek hedef aldığı ve Sinan Ateş cinayeti ile ilgili sorular yönelttiği isimlerden birinin kendisi olduğunu belirterek, "En küçük ilgi ve alakamızın söz konusu dahi olmadığı bahse konu cinayet iddianamesiyle ilgili dün soru kalıbı içinde telaffuz ettiğin iddialarını ispat etmezsen, alçaksın, ahlaksızsın, şerefsizsin, namussuzsun" ifadelerini kullanmıştı. 

TIKLAYIN - Özgür Özel "MHP'deki ikili" demişti, "Onlardan biri benim" diyen İzzet Ulvi Yönter, yanıt verdi: Aşağılık müfteri, iddialarını ispat etmezsen ahlaksızsın, şerefsizsin, namussuzsun!

Özgür Özel, Olcay Kılavuz'la ilgili MHP'ye gönderme yaptı: Benimle kavga ederek sorumluluklarını gizleyemezler 

Özel, eski MHP Milletvekili Olcay Kılavuz’un grup danışmanlığı görevinden alınmasına ilişkin şunları söyledi:

"Önceki dönem milletvekili, bu dönem dördüncü sıradan milletvekili adayı olan birisi grup danışmanıyken görevine son veriliyor. Elinde bilgisi, belgesi olan birisi hangi partiye gidiyor, o partide hangi işlemler yapılıyor neler konuşuluyor ve nelerin konuşulmasına engel olunuyor oraya bakmak lazım.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin içindeki bazı odaklar Cumhuriyet Halk Partisi'yle kavga etmek istiyorlar çünkü Milliyetçi Hareket Partisi CHP'yle kavga etmediğinde içeride bir sorun daha görünür oluyor. Onlar bir düşman yaratmak, kavga etmek ve ilgiyi oraya toplamaya çalışıyorlar. Benim ilgimi ise başkentin orta yerinde torbacılara vurdurulan Sinan Ateş'in evlatlarıdır, eşidir ve o cinayetin üstünü sadece bir ittifak ya da bir partinin içi karışmasın, tartışmalar olmasın diye o cenazeyi yerde bırakan anlayışla ben mücadele ediyorum. Benimle kavga ederek sorumluluklarını gizleyemezler. Bir büyük camiayı, bir partiyi bütün olarak töhmet altında bırakmamak için o partideki konuyla ilişkili kim varsa hesap vermelidir. Bundan birkaç ay önce, geçmiş dönem milletvekilinin adı anıldığında da buna kumpas diyorlardı. Dün Sayın Yerlikaya'nın ziyaretinden sonra veya evvelki gün görevden alma gerçekleşti. Görevden alma, partinin grup danışmanlığı görevine son verme, bir hesap sorma biçimi değildir. Hesabı hepimiz adına mahkemeler sorar."

TIKLAYIN - Özgür Özel'den "Olcay Kılavuz" açıklaması: Bu bir hesap sorma biçimi değildir, hesabı hepimiz adına mahkemeler sorar

Yönter'den bir kez daha Özel'e çağrı: İspat etmezsen... 

MHP'li Yönter sosyal medya hesabından Özgür Özel'in, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili Olcay Kılavuz yorumunu alıntılayıp Özel'i de etiketleyerek şu ifadeleri kullandı: 

"Özgür, iddialarını ispat et demiştim, ispat etmezsen alçaksın, şerefsizsin diye yazmıştım…Sözlerimin arkasındayım…Hala senden çıt yok, aynı tas aynı hamam devam ediyorsun…Yalandan medet umuyorsun, ihanet hançeri elinde ortalıkta adamım diye dolaşıyorsun…Özgür, iddialarını ispat etmelisin…Etmezsen namertsin…"