Politika

MHP'li Yaşar Yıldırım, Mansur Yavaş'a yüklendi: Ankara'da CHP'nin belediye başkanı var, işler yürümüyor

22 Eylül 2023 19:00

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım, Ankara'da 65 yaş üstü yolcuları ücretsiz taşımayan özel halk otobüslerinin trafikten men edileceğini açıklayan ABB Başkanı Mansur Yavaş'a yüklendi. Yıldırım, belediyelerin hizmet üretebilmesi için belediye başkanları ile meclisinin aynı siyasi partiden, aynı siyasi görüşten olmasını arzuladıklarını söyledi.

Özel halk otobüsü sahipleri, artan maliyetler sebebiyle bugün itibarıyla ücretsiz yolcu taşımayacaklarını açıklamıştı. Bu karara Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden (ABB) tepki geldi. Başkan Yavaş, ücretsiz yolcu gruplarını taşımayan otobüslere yönelik yasal işlem yapılacağını ve gelir desteği verilmeyeceğini belirtti.

Partisinin Kahramankazan ilçesindeki Kumpınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen ilçe olağan kongresine katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım ise Yavaş'a yüklendi. 

TIKLAYIN - Mansur Yavaş'tan 65 yaş üstünü ücretsiz taşımayı reddeden özel halk otobüslerine rest: Trafikten men ederiz!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin özel halk otobüslerine 65 yaş ve üstü vatandaşların ücretsiz binebilmesi için karar aldığını ancak belediyenin gerekli adımı atmadığını belirten Yıldırım, belediye meclisinin farklı, belediye başkanının ise farklı uygulamalar yaptığını öne sürdü. 

Bu tür tutumların Ankara'da sıkça yaşandığını aktaran Yıldırım, şunları söyledi:

"Ankara'da Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir belediye başkanı, Cumhur İttifakı'nın da bir meclisi var. Ankara'da işler yürümüyor, gitmiyor. Niye gitmiyor? Siyaseten gitmiyor. Yani elbette ki 'Cumhur ittifakı da kalksın CHP'li belediye başkanına yardım etsin' ediyor. Makul ve mazbut olan her şeye yardım ediyor ama makul ve mazbut olmazsa yardım edilmez mi edilmez."

TIKLAYIN - "65 yaş üstü yolcuları ücretsiz taşımama" krizi büyüyor: Özel halk otobüslerinden kontak kapatma kararı