Politika

MHP'den açıklama: Bahçeli "Ben sana dost oldum, sen düşman oldun" videosuyla Erdoğan'a mı mesaj verdi, Akşener'e mi?

"Şarkı sözlerini Cumhur İttifakı'na yorumlayacaklarına, bizden giden Meral Akşener'e ve o ekibe yorumlaması daha doğru olmaz mı?"

25 Nisan 2024 20:06

23 Nisan törenlerine ve resepsiyona sağlık sorunları gerekçesiyle katılmayan MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin, Ferdi Tayfur'un "Söyleten Sensin" şarkısı eşliğinde dün yayınlanan videosu dünden beri gündeme oturdu. Bahçeli'nin şarkıda "Ben sana dost oldum, sen düşman oldun; senden çektiklerim yetti canıma!" sözleriyle yürüyüşü, "Cumhur İttifakı'na ve AKP'ye bir mesaj" olarak görüldü. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise iddialara yanıt verdi. 

Dün MHP Genel Merkezi, Genel Başkan Bahçeli'nin yürüyüş yaparken çekilmiş bir videosunu Ferdi Tayfur'un şarkısı eşliğinde paylaştı. Bahçeli'nin yürüyüş yaptığı sırada "Söyleten Sensin" şarkısındaki, "Hep köle misali zincire vurdun, ben sana dost oldum sen düşman oldun. Sen beni kendine göre mi buldun, hainsin diyorsam söyleten sensin. Sana söylediğim sözlere kızma, sitem ediyorsam ettiren sensin. Senden çektiklerim yetti canıma, zalimsin diyorsam söyleten sensin" sözleri fonda çalışıyordu. Bu sözler, "Cumhur İttifakı'na ve AKP'ye bir mesaj" olarak görülerek gündeme oturdu. 

TIKLAYIN - Devlet Bahçeli'den sürpriz video, mesaj kime: Ben sana dost oldum, sen düşman oldun; senden çektiklerim yetti canıma!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, videonun perde arkasını tgrthaber.com.tr'ye açıkladı. Videonun AKP'ye bir gönderme olduğu iddiasını yorumlayan Yalçın, "Dün sabah bir haber geçti, 'Sayın Devlet Bahçeli ameliyat oldu, bu yüzden 23 Nisan gösterilerine katılmadı' diye. Ben kendisiyle konuşmadım henüz büyüğümüzle; ama büyük bir ihtimalle bunun için yapılmış bir video. Videodaki şeyler, Cumhur İttifakı'na değil, arkadaşlar yanlış yorumluyorlar. Öyle bir şey yok. Ferdi Tayfur'u sever başkanımız. Bir de yürüyüşe çıkıyor, doktor tavsiyesiyle oradan bir enstantane yayınlamışlar. Mesele bundan ibaret" dedi.

"Meral Akşener'e yorumlanması doğru olmaz mı?"

Videonun şarkı sözlerine dikkat çeken Yalçın, Cumhur İttifakı yerine MHP'den ayrılarak İYİ Parti'yi kuran Genel Başkanı Meral Akşener'i işaret ederek, "Oradaki şarkı sözlerini mesela başka bir şekilde düşünelim, şarkı sözlerini Cumhur İttifakı'na yorumlayacaklarına, bizden giden Meral Akşener'e ve o ekibe yorumlaması daha doğru olmaz mı? Kongreleri geliyor cumartesi, onlara da yorumlamaya bir yani alternatif olarak söylüyorum" diye konuştu.