Politika

Metropoll'ün kurucusu Sencar: Akşener onaylamayacak, Kılıçdaroğlu adaylığını ilan edecek; bu da Erdoğan'ın kesin kazanması demek

06 Şubat 2023 07:28

Metropoll Araştırma'nın kurucusu ve yöneticisi Prof. Dr. Özer Sencar, CHP Genel Başkanı KEmal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ilan edeceğini, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in  destek vermeyeceğini ve bunun da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kesin seçim kazanması anlamına geldiğini belirtti. 

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ye konuşan Özer Sencar, “Muhalefetin kazanması için ne yapılması lazım?”sorusunu yanıtladı. 

Sencar, "Muhalefetin seçimi kazanması hâlâ imkânsız değil. Bunun için HDP dahil 7 parti liderinin kazanacağına inandıkları bir adayı hemen belirleyip hızla seçim kampanyasına başlamaları gerekir. Eldeki veriler dikkate alındığında muhalefet, HDP ve özellikle Demirtaş’ın tam desteği alınmak kaydıyla Yavaş veya İmamoğlu’nun adaylığı etrafında ittifak sağlamalı. Ayrıca aday hangisi olursa olsun seçim ve kampanya yönetimi İmamoğlu ve ekibine emanet edilmelidir. Yaz başına göre muhalefetin kazanma şansı azalmış olsa da hâlâ kazanma ihtimalinin olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Sencar, şöyle konuştu:

“Ancak gözlemlerim Kılıçdaroğlu’nun sonuna kadar adaylıkta direneceği, Akşener’in onu onaylamayacağı ve sonuçta Kılıçdaroğlu’nun diğer 4 küçük partinin desteğiyle adaylığını ilan edeceği yönündedir. Bu da Erdoğan’ın kesin seçimi kazanması demektir. Son anda Akşener’in fikir değiştirip Kılıçdaroğlu’nu kerhen desteklemesi sonucu değiştirmeyecektir diye düşünüyorum.” 

Sencar, ocak ayı itibarıyla Cumhur İttifakı'nın oy oranının yüzde 47’ye yükselirken Millet İttifakı'nın oy oranının yüzde 38’e indiğini belirtti. 

Yazının tamamı için tıklayın.