Yaşam

Metrobüste cinsel saldırı davası; sanığa 6 yıl hapis cezası verildi

Mahkeme, kararı verirken hiçbir indirim yapılmadığını bildirdi

19 Kasım 2020 19:38

Avcılar'da metrobüste N.C. adlı kadına sarkıntılık yaparak, cinsel saldırıda bulunduğu ve hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan tutuksuz sanık F.Ö. hakkında 6 yıl hapis cezası verildi.

Sanık F. Ö. ile ilgili davaya bugün Küçükçekmece 20'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Savcı, Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi raporunda sanıktan elde edilen iç çamaşırı ve pantolonunda görülen sperm örneklerinin görüldüğü ve DNA profiliyle uyumlu olduğunun belirtildiğini ifade ederek, sanığın N.C'ye 'cinsel saldırı' suçundan 2-5 yıl hapis ile cezalandırılmasını, hakaret suçundan ise beraatini istedi.

Mahkeme heyeti verdiği kararda, hakaret suçunun işlenmediğini ancak, sanığın cinsel saldırı suçunun sabit olduğunu bildirerek, 6 yıl hapis ile cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme, kararı verirken hiçbir indirim yapılmadığını bildirdi.

Adliye önünde 'Erkek adalet değil, gerçek adalet' pankartı

Kararın açıklanmasından sonra bir grup kadın Küçükçekmece Adliyesi önünde 'Erkek adalet değil, gerçek adalet' diye slogan açarak pankart açtı. N. C yaptığı duruşmada bu davada kendisini yalnız hissetmediğini, bundan sonra benzer cinsel saldırıya maruz kalan kadınların yanında olacağını söyledi.

Avukat Gökhan Soysal da kararın en üst tavandan verildiğini ancak, suçun metrobüs gibi toplu taşıma aracında işlendiği için yetersiz olduğunu bu nedenle İstinaf Mahkemesi'ne başvuracaklarını söyledi. Soysal, şu anda bile mağdurların toplu taşıma araçlarında cinsel saldırı ile karşı karşıya kalabildiğini bu nedenle cezaların caydırıcı olması gerektiğini ekledi.

Sanığın tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak karar kesinleşinceye kadar tutuklanmasına gerek olmadığı ifade edildi. (DHA)