Yaşam

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Hafta sonu için gök gürültülü yağışların bekleniyor

28 Haziran 2019 02:23

Yurt genelinde sıcaklıklar etkisini hissettirirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden aralarında İstanbul'un da bulunduğu birçok il için son dakika gök gürültülü sağanak yağış uyarısı geldi. Sıcak havaların bir süreliğine yerini serin ve sağanak yağışlara bırakacağı belirtilen duyuruda, şidddetli rüzgara da dikkat çekildi. Öte yandan, hafta sonu için de gök gürültülü yağışların beklendiği vurgulandı.

Meteoroloji açıklamasında, yarın Trakya (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ), İstanbul, Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya ve Yalova) çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği aktarılarak, cumartesi Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya ve Yalova) çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanağın devam edeceğinin öngörüldüğü kaydedildi.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonunda hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin edildiği vurgulanan açıklamada, serin ve yağışlı sistemin cumartesi akşamından itibaren bölgeyi terk etmesinin beklendiği kaydedildi.