Çevre

Meteoroloji'den Akdeniz Bölgesi için fırtına uyarısı

Meteoroloji tarafından yayınlanan son tahminlere göre, İstanbul il geneli bugün parçalı ve az bulutlu 13 derece

25 Mart 2019 09:56

Meteoroloji'nin son dakika tahminlerine göre, yurdun batı kesimlerinde yaz sıcakları kendini hissettirmeye başlarken, İç ve Doğu kesimler kış aylarından kalma günleri yaşıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Akdeniz Bölgesi için kuvvetli ve rüzgar ve fırtına uyarısı gelirken iç ve doğu kesimler için zirai don tehlikesine karşı, özellikle çiftçilere tedbirli olma çağrısı yapıldı. Öte yandan Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun bazı bölgelerinde ise kar ve yağmur etkisini göstermeye devam edecek.

Akdeniz'e fırtına uyarısı

Rüzgarın 25 Mart Pazartesi günü saat 12.00’ye kadar, kuvvetini artırarak Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 7 ila 9 (75-90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde, Orta ve Doğu Akdeniz'de ise kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Don riski

26 Mart Salı sabahına kadar, tarımsal faaliyetin olduğu bölgelerimizden Marmara'nın güneydoğusunda hafif, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesinde orta kuvvette, yüksek rakımlı bölgelerde ise kuvvetli zirai don riski bulunmaktadır. Çiçeklenme dönemindeki badem, kayısı, erik vb. meyve, sebze ve fide yetiştiricileri ile serada üretim yapan çiftçilerimizin gerekli tedbirleri almaları, yörelerindeki don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları önerilir.

Batı illeri yaz sıcaklarını iyiden iyiye hissederken Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi kış aylarından kalma günleri yaşıyor. Van, Hakkari ve Bitlis’te kar yağışı etkili olurken Siirt ve Batman’da yağmurun etkili olması bekleniyor.

Van'da eğitime kar engeli

Van'da il genelinde yaşanan kar yağışı nedeniyle Başkale ilçesinde eğitime bugün yani 25 Mart Pazartesi günü ara verildi.

Meteoroloji tarafından yayınlanan son tahminlere göre, İstanbul il geneli bugün parçalı ve az bulutlu 13 derece