Bilim / Teknoloji

META'nın büyük beklentilerle tanıttığı servis, Türkiye'de geçici olarak durduruluyor

Rekabet Kurumu Meta Platforms hakkında bir soruşturma yürütmüş ve sonuç olarak günlük 4.8 milyon TL idari para cezası kararı almıştı

15 Nisan 2024 15:08

Geçtiğimiz aylarda Android ve iOS kullanıcıları için yayınlanan ve büyük bir merakla beklenen Meta'nın yeni sosyal medya platformu Threads, Türk Rekabet Kurumu'nun ara emrine uyarak 29 Nisan itibarıyla Türkiye'de geçici olarak faaliyetlerini durduracak.

Ne olmuştu?

Geçen ay, Rekabet Kurumu Meta Platforms hakkında bir soruşturma yürütmüş ve sonuç olarak günlük 4.8 milyon TL idari para cezası kararı almıştı. Soruşturma, Instagram ile Threads arasındaki veri aktarım mekanizmasından kaynaklanan ve olası veri birleştirme davranışlarını engellemeyi amaçlayan geçici tedbirlerin uygulanmasını içeriyordu. Bu tedbirler, Meta'nın yeni sosyal medya platformu Threads'ın Türkiye'de geçici olarak kapatılmasına neden oldu.

Sadece Threads

Açıklamaya göre, Threads'ın Türkiye'deki geçici kapatılması sadece bu platformu etkileyecek; Facebook, Instagram, WhatsApp gibi diğer Meta uygulamaları bu karardan etkilenmeyecek ve Türkiye'de hizmet vermeye devam edecekler.