Politika

Mescid-i Aksa'nın ablukaya alınmasının ardından Dışişleri'nden açıklama: Kudüs’ün tarihi statüsünü ihlal eden bir kışkırtma, İsrail tarafı barış istemiyor

13 Ağustos 2024 18:58

T24 Haber Merkezi

Bugün yüzlerce İsrailli yerleşimcinin, İsrail askerlerinin koruması altında Mescid-i Aksa'ya girmesinin ve bölgenin ablukaya alınmasının ardından Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İsrail tarafından düzenlenen baskının, Kudüs’ün tarihi statüsünü ihlal eden bir kışkırtma olduğu" ifadelerine yer verildi. Bakanlık, uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırarak, bu eylemin İsrail tarafının barışa ulaşmak niyetinde olmadığını bir kez daha gözler önüne serdiğini kaydetti.

TIKLAYIN - Yüzlerce İsrailli yerleşimci, İsrail askerlerinin koruması altında Mescid-i Aksa'ya girdi

Bakanlık'tan konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Aralarında Bakanların da bulunduğu yüzlerce radikal İsrailli tarafından Mescid-i Aksa’ya polis koruması altında baskın düzenlenmesi, Kudüs’ün tarihi statüsünü ihlal eden ve bölgemizdeki tırmanmayı daha da artıracak bir kışkırtmadır.

Bu provokatif eylem, İsrail tarafının barışa ulaşmak niyetinde olmadığını bir kez daha gözler önüne sermiştir.

İsrail Hükümetinin Gazze’de sürdürdüğü vahşetin durdurulması ve tüm bölgemizin istikrarını hedef alan bu tip eylemlerin önlenmesi için uluslararası toplum derhal harekete geçmelidir."