Politika

Meral Akşener'e esnaf ziyareti sırasında çağrı: Türkiye kadın mezarlığı oldu, yasa çıkarın

30 Mart 2024 16:10

İstanbul Sultanbeyli'de esnaf ziyareti gerçekleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e seslenen bir vatandaş, “Senin de evladın, torunun var. Türkiye kadın mezarlığı oldu. Bir yasa çıkarın. Sayın Cumhurbaşkanına ulaşamıyorum” diye sitem etti. Akşener ise “Şu anda basın, benimle beraber seni duydu. Ben de ileteceğim” cevabını verdi. 

Yerel seçimlere saatler kala seçim gezilerini sürdüren İYİ Parti lideri Meral Akşener, bugün İstanbul Sultanbeyli’deydi. Akşener, burada partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu ve Sultanbeyli Belediye Başkan adayı Fatih Karataş ile birlikte esnaf ziyareti gerçekleştirdi, adaylarına oy istedi.

"Ben de diyorum ki; uyanın"

Dükkan dükkan gezen Akşener’e Sultanbeyli Belediye Başkan adayı Fatih Karataş’ın annesi de eşlik etti, oğluna oy istedi. Bir züccaciye dükkanına giren Akşener, dükkan işletmecisinden adaylarına oy istedi. Esnaf esnaf gezdiğini anlatan Akşener, “Şimdi bir taraf diyor ki ceketimi assam kazanırım, öbür taraf kola kutusunda olmuyor işte. Ben de diyorum ki uyanın. Yaptığım iş bu.” dedi.

Akşener'e çağrı: Türkiye kadın mezarlığı oldu, yasa çıkarın

Esnaf ziyareti sırasında kalabalığın içinden bir kişi kadın cinayetleri üzerinden Akşener’e seslendi. Tepki gösteren kişi, Akşener’e, “Senin de evladın torunun var. Türkiye kadın mezarlığı oldu. Bir yasa çıkartın. Sayın cumhurbaşkanına ulaşamıyorum” diye sitem etti.

Akşener ise “Şu anda basın benle beraber seni duydu. Ben de ileteceğim” cevabını verdi.

"Halkı gerçekten duyun"

Bir giyim mağazası çalışanı ise Akşener’e Pendik’ten iş için geldiğini ve otobüs seferlerinin seyrek olması nedeniyle işe geç kaldığını anlatarak, “Halkı gerçekten duyun. Boş vaat vermeyin artık. Biz çok yorulduk çünkü. Her gelen boş vaatler veriyor.” dedi.

Sultanbeyli’de ziyaretlerini tamamlayan Akşener, seçim çalışmaları kapsamında Tuzla’ya geçti.