Bilim / Teknoloji

Meksika'daki Madero ve Tampico kent sakinleri uzaylılar tarafından korunduklarına inanıyor: "Sualtındaki üslerinden bizi izliyorlar"

Meksika'da Tamaulipas eyaletinin güneydoğusundaki bulunan kentlerde yaşayanlar uzaylılar tarafından korunduklarını öne sürüyor.

23 Kasım 2022 23:41

Meksika'daki Madero ve Tampico kentlerinin bazı sakinleri uzaylılar tarafından korunduklarını iddia etti.

Independent Türkçe'nin haberine göre, Tamaulipas eyaletinin güneydoğusundaki bulunan kentlerde yaşayan UFO meraklıları, bölgede meydana gelen tropikal fırtınalardan etkilenmemelerinin nedenini "koruyucu uzaylılarına" bağlıyor.

VICE'a konuşan 71 yaşındaki Beatriz García, fırtına uyarısını aldığında endişeye kapılmadığını söylerken, "Hemen uzaylılar bizi koruyacak dedim. Benim inandığım ve güvendiğim şey şu: Onlar var, bir üs kurdular"  diye konuştu. 

Yerel efsaneye göre, uzaylılar Miramar Sahili'nin açıklarında gizli bir sualtı üssü kurdu. Buradan 50 yılı aşkın süredir Dünya'yı izleyen uzaylılar, bölge halkını da kasırgalardan ve diğer tehlikeli fırtınalardan koruyor. Garcia, 1955 ve 1966'da her iki şehri de yerle bir eden büyük kasırgaları hatırladığını  ve  1967'de arkadaşıyla birlikte gökyüzünde içinde uçan cisimler olan bir oluşum gördüğünü iddia ederken,  "Birden belirdiler. Yani uçak olamazlar, uçaklar bunu yapmaz. Yavaş hareket ediyorlardı ve onlardan çok vardı" dedi.

 El Sol de Tampico adlı yerel gazetede çıkan "Tampico üzerinde uçan daireler" başlıklı bir haberde binlerce kişinin bu olaya tanık olduğu öne sürüldü. Gazeteye göre bölgedeki havalimanının kontrol kulesinde çalışan bir görevli "tanımlayamadıkları dokuz nesne saydığını" söylüyordu. Miramar Sahili'nin sularını işaret eden García da, "Oradan gelmişler, görünüşe göre denize doğru gidiyorlarmış" diye konuştu.

Bölgede uzaylıların faaliyet gösterdiğine inanan sakinlerden biri olan Juan Abraham Soto' da UFO'ları defalarca gördüğünü savundu. Amupac'taki varlıkların bölgeyi koruduğuna yönelik inanışları yorumlayan Soto, şu şekilde konuştu: "Aslında bizi korumaktan ziyade, kendilerini koruduklarına inanıyorum."

Sahil şeridinde adını Marslılardan alan restoranlar var

Amupac adı verilen bu üs, bölge ekonomisi için de giderek önemli hale geldi. Meksika'ya gelen turistlerin uğrak noktalarından biri olan bu sahil şeridinde adını Marslılardan alan restoranlar, UFO t-shirtleri ve uzaylı oyuncakları satan hediyelik eşya dükkanları var.

Tamaulipas'ın Turizm Müdürü Nembra Carmen Jiménez, "Konuyla çocuklardan yaşlılara kadar herkes ilgileniyor" diye konuştu. Kendisinin de bu efsaneye inandığını söyleyen Jiménez, haziran ayında ülkenin dört bir yanından UFO araştırmacılarını Madero ve Tampico'da bir araya getiren Bütünsel Ufoloji Kongresi adlı bir etkinliğin düzenlenmesine aracı olduğunu aktardı. "İnsanlar buraya özellikle bu bölgeyi ziyaret etmek, bu tür fenomenleri görmek için geliyor" diyen yetkili, sözlerini şöyle sürdürdü: "Buna inanıyorum. Onları 5 yaşımdan beri görüyorum, bir uzay gemisiyle temasım oldu. Evrende yalnız değiliz."

"Bilimsel açıklaması var"

Öte yandan bölge sakinlerinin hepsi uzaylılar tarafından korunduklarına inanmıyor. Bölgenin hava durumunu yıllarca takip eden meteoroloji limanının emekli şefi Javier Francisco Álvarez'e göre fırtınaların son yıllarda bu bölgeyi es geçmesinin bilimsel açıklaması var.

Alvarez, kasırgaların sadece Madero ve Tampico'yu değil, kıyıdaki diğer birçok şehri de uzun süredir es geçtiğini belirtirken, "Bu hidrometeorolojik olaylar düzensiz bir rota izler. Yani her zaman aynı bölgeyi veya aynı yeri vurmazlar. Aynı yoldan girmezler, karaya aynı yerden dokunmazlar"  diye konuştu.

"Marslı efsanesi, birkaç nesli aşmaya başladı ve turistleri çeken sözlü bir geleneğe dönüştü" diyen Álvarez, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak, bir şehir efsanesi yüzünden gerçeklere göz kapatmamalıyız. Kasırgalara karşı koruyucu önlemler almak önemli."