Politika

Mehmet Tezkan: Siyasetin renk değiştiren yüzleri, ilkeler mi mevki mi ön planda?

Başkanlık modeli ile Türkiye batar diyen Bahçeli şimdi bu sisteme övgüler yaratıyor, Erdoğan’a hakaret düzeyinde hitap eden Bahçeli, bugün kul köle…"

07 Haziran 2024 07:06

Halktvcomtr yazarı Mehmet Tezkan, bugünkü köşesinde, Türkiye siyasetinde yaşanan kimlik değişimlerini ve politik dönüşümleri değerlendirdi. Özellikle Meral Akşener'in saç rengini değiştirmesi ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olan son buluşmaları üzerinden siyasi figürlerin değişen pozisyonlarını ele aldı. İktidarın çekiciliği ve politik kazanç uğruna yapılan kişisel ve ideolojik tavizlerin sıklıkla yaşandığını vurguladı.

Tezkan'a göre, siyasetçilerin geçmişteki sert eleştirileri ve ideolojik duruşları zamanla mevcut politik pozisyonlarıyla çelişebiliyor. Özellikle Devlet Bahçeli'nin geçmişteki başkanlık sistemi eleştirileri ile mevcut duruşu arasındaki farklılıklar, siyasi tutarlılık ve ilkelerin zaman içinde nasıl göz ardı edildiğini gösteriyor. Siyasetteki bu tür dönüşümlerin çıkar ve iktidar dinamikleri tarafından şekillendirildiğini savunan Tezkan, bireysel çıkarların genellikle toplumsal ve etik değerlerden üstün tutulduğunu belirtiyor.

"Dönenler/dönekler konusunda onlarca hatta yüzlerce örnek var.

Ama dönekliğin lideri Devlet Bahçeli…

Neden!..

Nedenini kendi açıklasın…

Başkanlık modeli ile Türkiye batar diyen Bahçeli şimdi bu sisteme övgüler yaratıyor…

Erdoğan’a hakaret düzeyinde hitap eden Bahçeli…

Bugün Erdoğan’a kul köle… Tek lider diyor!...

Çıkar diyeceksiniz!..

Evet verdiğim üç örnekte de çıkar para/mevki/güç etkili oldu…

Ya ilke, ahlak!...

Onu geçin…

Bu sebeple Akşener’in saçını boyatıp Erdoğan’ın karşısına çıkmasına şaşırmadım…"

Yazının tamamını okumak için tıklayın.