Politika

Mehmet Tezkan: Özgür Özel'in "Cumhurbaşkanı adayı değilim" açıklamasından sonra Erdoğan'ın eli kolu bağlandı!

"Deniliyor ki; İstanbul Belediye Başkanı İmamoğlu CHP Genel Başkanı olmayı ciddi ciddi düşünüp yakın çevresiyle tartışıyormuş"

27 Ağustos 2024 09:05

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "Cumhurbaşkanı adayı değilim" açıklamasının ardından Türkiye'deki siyasi dengeleri, özellikle AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerindeki etkilerini irdeledi. Tezkan'a göre, Özel'in bu açıklaması, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun geleceğine dair spekülasyonları artırdı ve siyasi yasaklama tehditleri altında nasıl bir strateji izleyeceği sorularını gündeme getirdi. "Çünkü ‘ahmak davası’ diye adlandırılan ve İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak getiren dava tamamen siyasi dava…" ifadesiyle, bu davaların siyasi motivasyonlarını ve İmamoğlu'nun potansiyel siyasi yasakla karşı karşıya kalabileceğini belirtti.

Tezkan, İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanı olmayı düşündüğünü ve bu rolün, ona karşı siyasi yasak getirilmesini zorlaştıracağını iddia etti. İmamoğlu'nun bu hamlesi, Erdoğan'ın elini bağlamış ve siyasi manevralarını sınırlamış görünüyordu. "Özgür Özel’in ‘Cumhurbaşkanı adayı değilim çok net’ sözü çok anlamlı, çok önemli…" diyerek, Özel'in bu açıklamasının, Erdoğan'a İmamoğlu ile yüzleşmek zorunda kalacağı bir siyasi arena hazırladığını vurguladı. Tezkan'a göre, bu durum Erdoğan'ın siyasi hesaplarını karmaşıklaştırıyor ve İmamoğlu'na yönelik muhtemel siyasi yasakların ters tepebileceğini işaret ediyor.

"CHP Genel Başkanı Özel’in ‘Cumhurbaşkanı adayı değilim, çok net’ sözlerinden sonra CHP’de sular duruldu desem doğru olmaz…

CHP’yi karıştırmak, işleri güçleri aday adaylarını yarıştırmak olanlar da işin rengi belli oldu diye frene basmadı…

Fırtına yok ama sütliman da değil…

Kulislere yansıyan hatta kulis bilgisinin ötesine taşan, yazı konusu olan yalanlanmayan iddialardan biri şöyle.

Deniliyor ki; İstanbul Belediye Başkanı İmamoğlu CHP Genel Başkanı olmayı ciddi ciddi düşünüp yakın çevresiyle tartışıyormuş. Gerekçesi de şuymuş; Ana Muhalefet Partisi Lideri’ne siyasi yasak getirmek zordur.

Haklı olabilir…"

Yazının tamamını okumak için tıklayın.