Gündem

AKP'nin Erzurum Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen kimdir? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 belediye başkan adayını açıkladı

07 Ocak 2024 13:00

Yerel seçimlere 3 ay kala siyasi partilerin AKP'nin adayları belli oldu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlere 3 ay kala partisinin 26 il belediye başkan adaylarını açıkladı. AKP’nin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen oldu. 

AKP'nin Erzurum Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen kimdir? 

1958 yılında Erzurum'un Pazaryolu ilçesinde doğan Sekmen, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olduktan sonra finans yönetimi alanında uzmanlaştı. Vakıfbank'ta yöneticilik kariyerine başlayan Sekmen, ardından özel sektörde CEO ve holding finans yöneticiliği gibi önemli görevler üstlendi. Siyasi hayatına Milli Gençlik Vakfı Kartal İlçe Başkanı olarak adım atan Sekmen, daha sonra Refah Partisi Kartal İlçe Başkanlığı görevine getirildi.

1992 yerel seçimlerinde Samandıra Belediye Başkanlığı'na seçilen Sekmen, 1994 yerel seçimlerinde Kartal Belediye Başkanlığı'na layık görüldü. 2002'de AK Parti İstanbul Milletvekili olarak TBMM'ye giren Sekmen, Plan Bütçe Komisyonu, Çevre Komisyonu ve Bayındırlık Komisyonu'nda görev aldı. 2003-2005 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı Danışma Kurulu Üyeliği yaptı.

Sekmen, Erzurum'un büyükşehir belediye başkanlığına 2014 ve 2019 yıllarında yapılan yerel seçimlerde seçilerek hizmet etmeye devam etti. Aynı zamanda Türk sporuna katkılarıyla bilinen Sekmen, Kartalspor Futbol Kulübü Başkanlığı görevinde 10 yıl boyunca projelere imza attı. 

Evli ve dört çocuk babası olan Mehmet Sekmen, Arapça ve İngilizce dillerini bilmektedir. 

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde AK Parti'den Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Mehmet Sekmen, canlı yayında İyi Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar'a "p*zevenk" demişti. Sekmen’e 4 bin 800 lira adli para cezası verilmişti. 

TIKLAYIN - Canlı yayında küfür eden AKP'li Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen’e para cezası