Gündem

Canlı yayında küfür eden AKP'li Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen’e para cezası

AKP'li Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, canlı yayında İyi Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar'a "p*zevenk" demişti

09 Haziran 2022 11:04

İyi Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar'a canlı yayında  küfür eden AKP'li Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e 4 bin 800 lira adli para cezası verildi. Hükmün açıklanması geriye bırakıldı.

 İyi Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar geçen yıl eylül ayında konuk olarak katıldığı ERK Haber TV’de Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i eleştirmişti. Programa telefonla bağlanan AKP’li Başkan Sekmen, eleştirilerinin ardından Kırkpınar’a, ‘p…..k’ diyerek hakaret etmiş ve telefonu kapatmıştı. Yaşanan olayın ardından Kırkpınar, Sekmen’den şikayetçi oldu. 

Sözcü'den Orhan Bozkurt'un haberine göre, yaşanan olay sonrası Kırpınar, Sekmen hakkında dava açmıştı. Erzurum 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, ‘sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ suçundan açılan davanın mahkeme sonucunda ‘sanığın suçtan kurtulmaya yönelik savunmasına itibar edilmediği, program boyunca tarafların karşılıklı olarak eleştirilerde bulundukları, katılan tarafından sanığa yönelik eleştirilerin sanıkta hiddet yarattığının ve haksız tahrik içerdiğinin kabul edildiği, bu haliyle sanığın üzerine atılı suçu işlediği tüm dosya kapsamından anlaşılmıştır’ denilerek AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen’e, 4 bin 800 lira adli para cezası verilerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

“Mahkeme makam ve mevkiye bakmadan hukukun herkesi bağladığını göstermiştir”

Kararı değerlendiren İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Kırkpınar’ın avukatı Yakup Çağrı Arısoy, “Mahkeme, bu kararı ile makam ve mevkiye bakmadan hukukun herkesi bağladığını göstermiştir. Bu karar ile siyasetin hakaret dilinden uzaklaşması gerektiği bir kez daha belirtilmiştir. Sadece siyasette değil hayatın hiçbir alanında hakaret ifade tarzı olmamalıdır” dedi.