Gündem

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nden geri adım: Bakan Kasapoğlu yoğun programı nedeniyle ilgili dersi veremeyecek

Eğitim İş, Kasapoğlu'nun ders vermesinin mevzuata aykırı olmadığını savunmuştu

01 Mart 2019 07:36

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun “Örgüt Teorisinde Çağdaş Yaklaşımlar” yüksek lisans dersi vereceğini duyuran Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü geri adım attı. Eğitim İş'in, YÖK mevzuatına aykırı olduğunu savunduğu ve Kasapoğlu'nun yeterliliğine ilişkin akıllara getirdiği soruyla tartışılan konuya ilişkin okul yönetiminden bir açıklama geldi. Kasapoğlu'nun ders vermesinin mevzuata aykırı olmadığı ifade edilirken, yoğun programı dolayısıyla dersi veremeyeceği belirtildi.

Eğitim İş, Kasapoğlu’nun dersinin üniversite ve YÖK mevzuatına aykırı olduğunu savunmuş; Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Adem Korkmaz’ın görev süresi dolarken bakana böyle bir kapıyı açtığını belirterek, akademiye yönelik siyasi baskılar üzerine değerlendirmelerde bulunmuştu. Eğitim İş, Kasapoğlu için yönetmelikteki “Yüksek lisans programı için ise en az iki yarıyıl boyunca bir lisans programında ders vermiş olması” şartının görmezden gelindiğini aktarmıştı.

TIKLAYIN - Eğitim İş: Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi rektörü, koltuğunu korumak için Bakan Kasapoğlu'na kürsü verdi

Cumhuriyet'in aktardığına göre, üniversite tarafından yapılan açıklamada; mevzuata aykırı bir durum olmadığı kaydedildi. Açıklamada; “Akademik derece sahibi kişilerin ve yöneticilerin, tecrübelerini ve akademik birikimlerini gençlerle paylaşıyor olmasının akademik eğitimin zenginleştirilmesi bakamından anlamlı olduğu değerlendirilmektedir. Bununla birlikte Sayın Kasapoğlu’nun yoğun programı nedeniyle ilgili dersi veremeyeceğini belirtmesi üzerine söz konusu planlama uygulamaya geçmemiştir” ifadeleri yer aldı.