Gündem

Eğitim İş: Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi rektörü, koltuğunu korumak için Bakan Kasapoğlu'na kürsü verdi

Eğitim İş, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi rektörüne tepki gösterdi

27 Şubat 2019 07:57

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun pazartesi günleri 9.50-12.25 arasında 3 farklı gruba “Örgüt Teorisinde Çağdaş Yaklaşımlar” yüksek lisans dersi verdiğini duyurdu. Ancak yönetmelikteki maddeler ile İşletme Doktora Programı’nda Kasapoğlu’nun yeterliliği tartışma konusu oldu. 

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, Eğitim İş, Kasapoğlu’nun dersinin üniversite ve YÖK mevzuatına aykırı olduğunu savundu. Eğitim İş, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Adem Korkmaz’ın görev süresi dolarken bakana böyle bir kapıyı açtığını belirterek akademiye yönelik siyasi baskılar üzerine değerlendirmelerde bulundu. Eğitim İş, Kasapoğlu için yönetmelikteki “Yüksek lisans programı için ise en az iki yarıyıl boyunca bir lisans programında ders vermiş olması” şartının görmezden gelindiğini aktardı. 

Eğitim İş yönetimi, “Kayırma ile Saray onayıyla rektör olanların koltukları koruma adına akademiye zarar verecek uygulamaları, gün geçtikçe utanç verici hale geldi. Bugüne dek şahit olduğumuz; emniyet amiri gibi davranmak, yalancı muhbirlik yapmak, siyasi iktidarın öznelerine fahri doktora dağıtmak gibi iktidara yaranma teknikleri geliştiren rektörlerin 'benim niye aklıma gelmedi' diye homurdanacağı yeni metodun mucidi ise Burdur Mehmet Akif Üniversitesi Rektörü olmuştur. Mayıs ayında görev süresi dolacak olan rektör Adem Korkmaz, gücü elinde tutmak için ilginç ve mevzuata aykırı bir yol seçerek Bakan Kasapoğlu’na kürsü verdi” dedi.