Politika

Meclis'te "Srebrenitsa Katliamı önergesi" tartışması: Gergerlioğlu’nun, "Niye reddediyorsunuz?" tepkisine AKP’liler, "Sana ne" diye karşılık verdi

12 Temmuz 2023 15:20

T24 Ankara

TBMM'de Srebrenitsa Katliamı’nın araştırılmasına yönelik önergenin görüşmeleri sırasında Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile AKP’liler arasında tartışma yaşandı. Gergerlioğlu, “Neden reddediyorsunuz” diye sorunca, AKP sıralarından, “sana ne!” sesleri yükseldi. 

CHP TBMM Grup Başkanı Özgür Özel, 11 Temmuz 1995’te Bosna Hersek’te yaşanan Srebrenitsa Katliamı’nın Türkiye tarafından soykırım olarak tanınması ve 11 Temmuz’un Soykırım Anma Günü olarak ilan edilmesi için TBMM Genel Kurulu’na Araştırma Önergesi sundu. Oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, önergeyi oylamaya sundu.

Önerge, Cumhur İttifakı oylarıyla reddedilince, muhalefet ile iktidar arasında ilginç bir tartışma yaşandı.

Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu, “Niye reddediyorsunuz? Ortada bir soykırım var” deyince AKP sıralarında, “sana ne!” sesleri yükseldi.

Gergerlioğlu, “Meclis'in bildirgesi var, Meclis'te ortak bildirgesi var; Meclis'te ortak bildirgeye imza atmadınız mı? Niye reddediyorsunuz önergeyi?” diye itiraz edince AKP sıralarından bir kez daha, “sana ne!” sesleri yükseldi.

Gergerlioğlu, bu kez, “Niye reddediyorsunuz? Kendi yaptığınızla çelişiyorsunuz. Aklınızı hiç çalıştırmıyor musunuz?” tepkisini gösterdi.