Yatılı 4 yıl eğitim
Proje kapsamında MEB’in hafızlık eğitimi veren imam hatip ortaokullarında çocuklar gündüzlü ve yatılı olarak 4 yıl eğitim alacak.
Proje üç aşamadan oluşuyor
Bakanlığın “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi Uygulama Usul ve Esasları” kitabına göre, “hafızlık eğitiminin üç aşamasından ‘Hazırlık ve Haslama (Pekiştirme)’ kısmının okulda, ‘Hafızlık’ eğitimi aşamasının ise Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açmış olduğu veya desteklediği programlarla” tamamlanacak.
"Öğrencilerin okula ara vermeleri 'istenilen hedef' için gerekli olabilir"
MEB’in Diyanet ile birlikte yürüttüğü proje kapsamında öğrencilerin okullardaki eğitimlerine ara vermeleri de “istenilen hedef” için gerekli sayıldı.
Protokol kapsamında MEB’in öğretmen sayısı yetersiz kalırsa Diyanet, Kuran kursu öğreticileri ile eğitmen desteği verecek. Bakanlığın yasal birçok görevinde Diyanet’e yetki devredilirken, yeni gelişen koşullara göre uygulama usul ve esaslarına ilişkin kitap da güncellenecek.
Vakıf görünümlü dini yapılara kapı aralandı
Öte yandan MEB, proje ile eğitim dışı kuruluşları da bütçe kaynağı olarak planladı. Bu kapsamda “Projenin uygulanmasında maddi ve yerel imkânlardan yararlanmak ve hedeflenen amaçları gerçekleştirmek için müftülükler, üniversiteler, ilgili kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerle işbirliği yapılabilir” denilerek, vakıf ve dernek görünümlü dini yapılara da kapı aralandı.