Politika

Mansur Yavaş: 10 puandan fazla fark atacağız

CHP Ankara adayı Yavaş, Başkent ve Şaşmaz oto sanayilerini ziyaret etti

25 Mart 2019 16:16

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mansur Yavaş,  Başkent Oto Sanayi Sitesi Yönetim Binası'nı ziyaret etti ardından Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi'nde esnafla bir araya geldi. Yavaş kendisi hakkındaki iddiaları değerlendirirken, "Çamur siyasetini hep beraber toprağa gömeceğiz. Fark istiyoruz. Allah'ın izniyle 10 puandan fazla farkı atacağız. Atacağız ki kirli siyaseti ortadan kaldırsınlar. Böyle rezalet Ankara dışında başka hiçbir yerde yok. Ankara arınacak" ifadelerini kullandı. 

Yavaş, Başkent Oto Sanayi Sitesi'nde ilk önce esnaf ziyareti yaptı. Yavaş, burada yaptığı konuşmada, "Seçime 5 gün kaldı. 5 gün sonra inşallah Ankara'ya yeni bir yönetim gelecek. Hep beraber çalışacağız. 25 yıldır aynı yönetim devam ediyor, farklı bir bakışla bizler göreve başlayacağız. İnşallah önce Ankara ekonomisini kalkındırmaya yönelik işlerden başlayacağız. Bütün ilçeleri ile birlikte Ankara'yı zengin edeceğiz" dedi. Yavaş, sözlerine şöyle devam etti:

""Esnafımız  çok şey istemiyor. İstediği bir şey var, belli ki değişim istiyor. Desteklerinizi, dualarınızı bekliyoruz. Bir de görüyorsunuz kirli siyaseti. Biz artık cevap vermiyoruz bunlara. Ne diye cevap verceğim? Allah'a havele ediyorum. Kanun diyorsun, kanuna uymuyorlar. Anayasa diyorsun, Anayasa'ya uymuyorlar. Medeni Kanun'dan önce Mecelle vardı, Mecelle'ye bile uymuyorlar. Allah'ın ayetleri var iftiraya ilişkin. Onları da görmezlikten geliyorlar. Benim yapacağım tek şey var, tazminat için mahkemeye veriyorum, hukuka başvuruyorum. Allah'a havale ediyorum, bir de sizlere havale edeceğim. Yapacak başka da bir şey yok. Çamur siyasetini hep beraber toprağa gömeceğiz. Fark istiyoruz. Allah'ın izniyle 10 puandan fazla farkı atacağız. Atacağız ki kirli siyaseti ortadan kaldırsınlar. Böyle rezalet Ankara dışında başka hiçbir yerde yok. Ankara arınacak."

Yavaş: Ayın 1'inde Ankara'ya huzur ve bereket gelecek

Yavaş, ardından Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi’nde esnaf ziyareti yaptı. Tek tek dükkanlara girip esnafın elini sıkan Yavaş, burada şunları söyledi:

"Bugun buradaki arkadaşlarımızın sorunlarını dinlemeye geldik. Burası Ankara'nın en önemli ticaret merkezlerinden biri. Ama maalesef Ankara'daki ekonomik kriz her yeri olduğu gibi burayı da etkiliyor. Bizim projelerimizden birisi öncelikle üreten, istihdam edenlere sonuna kadar destek olmak. Hep söylüyoruz ilk önce fuar alanını tamamlayıp, ardından organize sanayi siteleri ayrıca oto sanayilerinin sorunlarını çözeceğiz. Yollarından başlayarak, diğer bütün problemlerini çözmek öncelikli işimiz. İnşallah ayın 1'inden sonra Ankara'ya bereket ve huzur gelecek."