Kültür-Sanat

Mac DeMarco, Birlikte Güzel: Gezgin Salon etkinlikleri kapsamında 30 Kasım'da İstanbul'da

Yaptığı müziği "jizz jazz" olarak tanımlayan DeMarco, "Peçeteye İstek"te en çok istenen sanatçıydı

25 Eylül 2019 20:17

Salon İKSV'nin, şehrin farklı mekânlarında daha geniş kitlelere ulaştığı dördüncü "Gezgin Salon" etkinliğinde, Birlikte Güzel'in desteğiyle İndie rock yıldızı Mac DeMarco konser vercek. İKSV'nin müzik dinleyicilerinin katılımıyla belirlediği 'Peçeteye İstek' adlı program kapsamında en çok istek alan isimlerden DeMarco, 30 Kasım'da Volswagen Arena'da ağırlanacak.  

Kanadalı şarkıcı, şarkı yazarı, prodüktör Mac DeMarco, indie rock, lo-fi, saykodelik pop ve soft rock’tan unsurlar barındırsa da müzik sahnesindeki meslektaşlarından keskin çizgilerle ayrılan müziğini “jizz jazz’’ olarak tanımlıyor. Sanatçının sevilen müziği Rock and Roll Night Club’la başladı ve 2012’de yayımlanan ilk albümü '2’yle devam etti. 2014’te 'Salad Days’le müziği daha da olgunlaşırken, 2015’te yayımlanan mini albüm 'Another One’ın ardından 2017 çıkışlı 'This Old Dog’la yılın albümü listelerinde zirveden inmedi. Bu yıl yayımlanan son albümü 'Here Comes the Cowboy' ise, çabasız gözüken ama derinliği artan bir müzikalite sunuyor dinleyiciye.

Mac DeMarco, büyük Avrupa turnesinin final konserini, Birlikte Güzel: Gezgin Salon kapsamında yapacak. Konser biletleri ise 27 Eylül Cuma günü satışa sunulacak.