Eğitim

Maarif Vakfı'na bağlı okullardaki öğrenciler, denklik işlemlerinden muaf tutuldu

03 Ocak 2023 09:30

Bütçesi 3.5 milyon TL'ye çıkan Türkiye Maarif Vakfı'na bağlı okullardaki öğrenciler denklik işlemlerinden muaf tutuldu.

Mayıs 2019’da yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Denklik Yönetmeliği değiştirildi. Değişiklik ile Türkiye Maarif Vakfı, denklik işlemlerinden muaf tutuldu. Yönetmeliğin 2 Ocak 2022 tarihi itibarıyla geçerli olacağı belirtildi.

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Denklik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında yürürlükteki yönetmeliğin 10’uncu maddesi yeniden düzenlendi. Maddede yer alan, “Yurt dışında açılan” ibaresinden sonra gelmek üzere, “Okullar ile Türkiye Maarif Vakfı Kanununa göre yurtdışında faaliyet gösteren” ibaresi eklendi.

Denklikten muafiyet

Değişikliğin ardından maddenin son hali şöyle:

“Türkiye Cumhuriyeti tarafından yurt dışında açılan okullar ile Türkiye Maarif Vakfı Kanununa göre yurt dışında faaliyet gösteren okullar ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen öğrenciler denklik işlemine tabi tutulmaz. Bu öğrencilerin tasdikname, diploma ve diğer öğrenim belgelerine göre aynı türdeki okullara kayıtları yapılır ve dosyaları okullarından istenir. Ülkemizde merkezi sınavla ve yetenek sınavıyla öğrenci alan okullara kayıt-kabul ve nakiller ise söz konusu okulların ilgili mevzuat hükümlerine göre yapılır.”