Eğitim

Liseye Geçiş Sınavı yarın gerçekleşecek

Sınav; sayısal 40, sözel 50 olmak üzere toplam 90 sorudan oluşacak

30 Mayıs 2019 14:14

Ortaöğretimin ardından liseye geçen milyonlarca öğrencinin gireceği Liseye Geçiş Sınavı(LGS) 1 Haziran 2019, Cumartesi günü gerçekleşecek. Önceki yıllarda uygulanan TEOG sınavının yerine gelen LGS'ye girecek öğrenciler, adres bilgileri gözetilmeksizin hak kazandıkları okulda eğitime devam edebilecek.

Sınav, 90 sorudan oluşuyor 

Çoktan seçmeli sınav, 6.7.8. sınıf müfredatına bağlı kalarak hazırlandı.Toplam olarak 90 soru sorulan LGS, iki ana bölümden oluşuyor. Sözel bölümde Türkçe, T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İngilizce dersleri yer alırken; sayısal bölümde Matematik ve Fen Bilimleri dersleri soruluyor.

Öğrencilerin sorumlu olduğu bölümler ve süreleri şöyle:

Sözel: 75 dakika, 50 soru

Sayısal: 80 dakika, 40 soru

Birinci oturum, 09.30'da, ikinci oturum 11.30´da başlayacak.

"Ezbere dayalı soru sormuyoruz"

Öğrenciler sınava girdikten sonra 5 tercih yapabilecekler. Sınava giren ve girmeyen öğrencilerin yerleştirme sonucu aynı anda açıklanacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınav hakkında "Ezbere dayalı soru sormuyoruz. Yorumlama, akıl yürütme, eleştirel düşünebilme, okuduğunu anlama, çıkarım yapabilme gibi becerileri isteyen sorular geliyor" dedi.

İstanbul'da ücretsiz ulaşım 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa, sınava girecek öğrencilerin ve görevlilerin belgelerini gösterdikleri takdirde İETT, Şehir Hatları Vapurları ve Metro İstanbul'dan ücretsiz faydalanabileceğini duyurdu.