Lego bu sayede petrol bazlı bloklara alternatif bir malzemeyi üretimde kullanmayı umuyordu.
Ancak Lego iki yıl süren denemelerin ardından dönüştürülmüş PET kullanımının karbon salımlarını azaltmadığını bulduğunu söyledi.
Buna gerekçe olaraksa üretim sürecinin ek başka adımlar gerektirmesini gösterdi.
Ek adımların enerji kullanımını artırdığını söyleyen Lego bu nedenle planı ileri götürmeme kararı aldı.
Şirket bunun yerine "alternatif sürdürülebilir malzemelerle" bloklarını üretmek için farklı denemeler yaptığını belirtti.
Lego CEO'su Niels Christiansen, Financial Times'a verdiği demeçte, şirketin elinde sürdürülebilirlik sorununu çözecek "sihirli bir malzeme" olmadığını söyledi:
"İlk günlerde, sürdürülebilirlik sorununu çözecek bu sihirli malzemeyi bulmanın daha kolay olduğuna inanılıyordu... Yüzlerce ve yüzlerce malzemeyi test ettik. Böyle bir malzeme bulmak mümkün değil".
Şirketin sözcüsü BBC'ye yaptığı açıklamada, "2032'ye kadar Lego bloklarını sürdürülebilir malzemelerden üretme planımıza tamamen bağlıyız" dedi ve ekledi:
"2032'ye kadar daha sürdürülebilir malzemelere geçiş ve karbon salımlarımızı yüzde 37 azaltma planımız çerçevesinde 2025'e kadar sürdürülebilirlik projelerine 1,2 milyar dolardan fazla yatırım yapıyoruz."
Lego, bugün bir kilo plastik üretmek için iki kilo petrol kullanıyor.
Lego her yıl, yüzde 80'i ABS bazlı, 110 ila 120 milyar plastik parça üretiyor. Şirket bunun sonucunda her yıl yaklaşık 1,2 milyon ton karbon salımına neden oluyor.
Salımlarının üçte biri malzeme üretiminden kaynaklanıyor.