Magazin

Lara Fabian: İstanbul özgür bir şehir, burada cinsel kimliğinizin önemi yok

"Sezen Aksu’yu kim tanımaz ki; ona bayılıyorum"

18 Mayıs 2019 10:44

‘Je T’aime’, ‘I Will Love Again’, ‘Adaigo’ şarkılarıyla tanınan Lara Fabian, İstanbul ve İzmir ve İstanbul'u çok sevdiğini belirterek, "İstanbul çok açık fikirli ve özgür bir şehir. Burada cinsel kimliğinizin önemi yok. Heteroseksüel ya da homoseksüel olmanız sizi ayrıştırmıyor. Şehrin bu halini çok şahane buluyorum" diye konuştu.

Beş yıl önce Mustafa Ceceli ile İstanbul Açık Hava Tiyatrosu'nda verdikleri konserle Türklerin kalbine girdiğini hissettiğini söyleyen Lara Fabian, "Atmosfer harikaydı. Her ülkede böyle olmuyor" dedi.

Posta'dan Bekir Saraç'ın sorularını yanıtlayan Lara Fabian'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Önümüzdeki yıl elli yaşına gireceksiniz. Müziği bırakmayı düşünüyor musunuz?

2020’nin başında ‘50 Tour’ adlı bir dünya turu konseri yapacağım. Elli yaşımı dünyadaki sevenlerimle kutlayacağım. Turnenin ilk konseri Ocak ayında İstanbul’da olacak. Çeşitli şovlarla da Türk sevenlerime unutulmaz bir gece yaşatacağım.

Turne bittikten sonra neler yapacaksınız?

2021’de Kanada’da bir müzik okulu açmayı planlıyorum. Okulun hem yatırımcısı hem de öğretmeni olacağım. Sevdiğim 3-4 dostum da bu projede benimle birlikte olacak. Şu anda tüm dikkatimi önce dünya turnesine sonra da açacağım okula verdim.

Başka bir Türk şarkıcı ile düet yapmayı düşünüyor musunuz?

Evet, öyle bir planım var. Proje gerçekleşmeden isim vermek istemiyorum. Düşüncem gerçek olursa o düeti ’50 Tour’ konserimde dinleyeceksiniz.

"Sezen Aksu'ya bayılıyorum"

 Sezen Aksu’yu yakından tanıyormuşsunuz, değil mi?

Çok başarılı bir sanatçı. Mustafa Ceceli ile yaptığım düet şarkım ‘Make Me Yours Tonight’ın Türkçe sözlerini ‘Al Götür Beni’ adıyla Sezen Aksu yazmıştı. Bu benim için büyük bir ayrıcalıktı.

"Ferzan Özpetek'le bir projede yer almak çok isterim"

Türk sineması ve oyuncuları hakkında fikriniz var mı?

Maalesef fazla bir bilgim yok. Bir tek Halit Ergenç ile tanıştım. Ferzan Özpetek ve Nuri Bilge Ceylan’ı uluslararası başarılarından dolayı tanıyorum. Ferzan Özpetek’le bir projede yer almak çok olmak isterim.

Bir röportajınızda “İstanbul aşk şehri olabilir” demişsiniz. Bu kanıya nereden vardınız?

İstanbul çok açık fikirli ve özgür bir şehir. Burada cinsel kimliğinizin önemi yok. Heteroseksüel ya da homoseksüel olmanız sizi ayrıştırmıyor. Şehrin bu halini çok şahane buluyorum.