Dünya

Kuzey Kore lideri, Rusya'nın hipersonik füzelerini ve nükleer kapasiteli bombardıman uçaklarını inceledi

Kuzey Kore lideri, Rusya'nın en son füzelerini ve bombardıman uçaklarını denetlediği hava üssünü ziyaret ederek Rusya turuna devam ediyor

16 Eylül 2023 10:52

T24 Dış Haberler

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, Rusya'nın Uzak Doğu'daki uzay, askeri ve diğer teknolojik tesislerine yaptığı turun son durağında Rusya'nın hipersonik 'Kinzhal' füzelerinin yanı sıra stratejik, nükleer kapasiteli bombardıman uçaklarını inceledi.

TIKLAYIN | Rusya Devlet Başkanı Putin ve Kuzey Kore lideri Kim bir arada; masada "silahlar", "uydular" var

Al Jazeera'nin aktardığına göre; Rusya'nın Primorski bölgesi valisi Oleg Kozhemyako, Kim'in bugün Vladivostok'un Artyom şehrine vardığını duyurdu. Artyom'a vardıktan sonra şehrin hemen dışındaki Vladivostok havaalanına giden Kim'e burada Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve diğer üst düzey askeri yetkililer tarafından Rusya'nın nükleer kapasiteli stratejik bombardıman uçakları ve diğer savaş uçakları gösterildi.

TIKLAYIN | Putin: Rusya, Kuzey Kore ile askeri ve teknik iş birliğinde kısıtlamalara uyuyor ama düşünebileceğimiz şeyler var

Şoygu, Kim'e Rusya'nın en yeni füzesi olan ve Rusça'da 'hançer' anlamına gelen hipersonik Kinzhal'i tanıttı. Kinzhal, nükleer ya da konvansiyonel savaş başlığı taşıyabilen, havadan fırlatılan bir balistik füze.

Kinzhal'in bin 500 ila 2 bin kilometre menzile sahip olduğu ve 480 kilo faydalı yük taşıdığı bildirildi. 

TIKLAYIN | ABD: Kuzey Kore, Rusya'ya silah sağlarsa harekete geçmekte tereddüt etmeyiz

Rusya'nın Interfax haber ajansına göre; Kim'e ayrıca Rusya tarafından Ukrayna'da devam eden savaşta füze fırlatmak için düzenli olarak kullanılan Tu-160, Tu-95 ve Tu-22M3 olmak üzere üç model stratejik bombardıman uçağı gösterildi.

Şoygu uçaklardan biri için Kim'e "Moskova'dan Japonya'ya uçabilir ve sonra tekrar geri dönebilir" dedi.