Gündem

Kulis: MHP lideri Bahçeli, Meclis Başkanlığı seçimleri için Erdoğan’a "Takdir sizindir" dedi

İşte Erdoğan-Bahçeli görüşmesinin perde arkası

19 Haziran 2020 07:34

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önceki gün Beştepe’de gerçekleştirdiği baş başa görüşmede erken seçim tartışmalarını “gereksiz” olarak nitelediği ve “2023’te teyitleştiği” bildirildi. Öte yandan ikilinin Meclis Başkanlığı seçimini de ele aldığı ve MHP'nin aday çıkarmayacağının konuşulduğu ifade edildi. MHP lideri Bahçeli'nin konuya ilişkin olarak Erdoğan'a, "Takdir sizindir” dediği öğrenildi.

HDP yürüyüşünü değerlendirdiler

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın kulis haberine göre, görüşmede, HDP’nin iki vekilin milletvekilliğinin düşürülmesi sonrası başlattığı yürüyüşün, ABD’de başlayan ve çeşitli ülkelere yayılan eylemler ile geçmişteki Gezi ve Adalet yürüyüşü girişmeleri ekseninde ele alındığı öğrenildi. Bahçeli’nin, HDP’nin yürüyüşüne izin verilmemesinin doğru olduğunu, terör örgütüne zemin yaratacak girişimlere izin verilmemesi gerektiğini ifade ettiği belirtildi.

Meclis başkanlığı: Takdir sizin

İki lider, temmuzda gerçekleştirilecek Meclis Başkanlığı seçimini de ele aldı. MHP, geçmişteki seçimde olduğu gibi Cumhur İttifakı zemininde Meclis Başkanı adayı çıkarmayarak AKP adayını destekleyecek. Bahçeli’nin konuya ilişkin olarak Erdoğan’a “Takdir sizindir” dediği öğrenildi.

TIKLAYIN - Binali Yıldırım: TBMM Başkanlığı'na aday değilim, yarışacak arkadaşlara başarılar dilerim