Politika

Kulis | AKP kampında gerginlik çıktı: Efkan Âlâ'nın sözleri alkış almadı, vekil ile Sağlık Bakanı atıştı, Erdoğan araya girdi

"Elektrik Avrupa'dan ucuzmuş; vatandaş evinin elektrik faturasını ödeyemiyorsa ne anlamı var bunun"

04 Haziran 2024 09:49

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, AKP'nin 31 Mart seçimlerini değerlendirerek yeni yol haritasını belirlemeyi hedefleyen Kızılcahamam kampında yaşananları aktardı. Babacan, AKP içinde yapılan sunumların ve savunmaların yetersiz bulunduğunu öne sürdü. 

Kampa katılanların büyük çoğunluğunun önceki toplantılara göre en verimsiz kamp olduğu değerlendirmesinde bulunduğunu belirten Babacan'ın aktardığına göre, AKP'den gelen eleştiriler şöyle: 

"Seçim yenilgisini rakamlarla geçiştiriyorsunuz. Yok şunu yaptık, yok bunu yaptık. Bu yapılanlar vatandaşın problemini çözüyor mu; yok. Elektrik Avrupa'dan ucuzmuş. Vatandaş evinin elektrik faturasını ödeyemiyorsa ne anlamı var bunun. 

Genel Başkanvekili Efkan Ala’nın “Biz elimizden geleni yaptık, ekonomi etkili oldu” sözleri, salonda homurdanmalara neden oldu. Ala’nın, “5-6 alanda reform yapsaydık seçimi alırdık. Ama biz bunları yapacağız ve 2028 seçimlerini alacağız” sözleri alkış almadı.

TIKLAYIN - Kızılcahamam'da AKP'li vekilden "ittifak" eleştirisi: Seçim sonuçlarına baktığımızda pazarlık yaptıklarımızdan memnun muyuz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan araya girdi

Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tartıştı. Çokal, Manavgat’ta özel hastanede vefat eden bir yakınını anlatarak, bakanlığın yeterli denetim yapmadığını söyledi. Sağlık Müdürüne ulaşamadığını anlatan Çolak’ın sözlerini kesen Bakan Koca, “O sağlık müdürü sizin talebinizle atandı. Sorumluluğu bize atamazsınız. Özel hastanelerle ilgili teftiş başlatmıştık, onu da siz durdurdunuz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan araya girerek, “Ölen arkadaşımız bizim ilçe başkanımız. Sağlığın özeli devleti olmaz. Hastane ayrımı olmadan gerekli denetimlerin yapılması lazım. İhmal var mı bakın” diyerek tartışmayı sonlandırdı. 

Yazının tamamını okumak için tıklayın