Dünya

Kremlin, İletişim Başkanlığı’nın açıklamasını doğrulamadı: Putin’in Türkiye’ye geleceği kesin değil

02 Ağustos 2023 23:52

T24 Dış Haberler

Kremlin Sözüsü Dmitri Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya lideri Vladimir Putin'in dünkü telefon görüşmesinin ardından İletişim Başkanlığı'nın yaptığı, "Putin’in Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirmesi konusunda mutabık kalındığını" açıklaması üzerine, Putin'in ülke dışına bir ziyaret gerçekleştirmesinin zor alacağını ifade etti. Peskov, yeni görüşmenin Türkiye’de yapılacağının kesin olmadığını ve lokasyonun, ancak ilerleyen zamanda belirleneceğini duyurdu. 

Erdoğan, Putin ile dün telefonda görüşmüştü. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, iki liderin, Putin'in Türkiye'ye ziyareti konusunda mutabık kaldığı belirtilmişti. 

Ancak İletişim Başkanlığı’nın aksine bir açıklama yapan Kremlin, yüz yüze görüşme için kesin bir lokasyonun belirlenmediğini kaydetti. Kremlin, yüz yüze görüşmenin ilerleyen zamanda planlanarak kesinleşeceğini vurguladı.

Putin’in 14 Mayıs seçimlerinden önce Erdoğan’la yüz yüze görüşmeyi planladığını söyleyen Peskov, “Seçimlerden önce, Moskova'yı Türkiye'nin iç işlerine karışmakla hemen suçlamaya başlayacak olan kin dolu eleştirmenlere yem vermemek için bunu yapmamaya karar verdik" diye konuştu.

Peskov, yeni görüşmenin Türkiye’de yapılacağının kesin olmadığının altını çizerek, nerede yapılacağına dair henüz karar verilmediğini belirtti.

"Putin'in ülke dışına ziyareti zor"

Peskov, Putin’in geçen günlerde St. Petersburg’da düzenlediği basın toplantısındaki, “Şimdi Devlet Başkanı’nın ülkede olmasının zamanı geldi" sözlerini hatırlatarak, bu sebeple Putin’in ülke dışına bir ziyaret gerçekleştirmesinin “zor” olacağını ifade etti.

TIKLAYIN | İletişim Başkanlığı: Erdoğan ve Putin görüştü; Rus lider Türkiye'ye gelecek

TIKLAYIN | Kremlin, Erdoğan ve Putin'in telefonda görüştüğünü duyurdu; Rusya'nın Tahıl Anlaşması konusundaki duruşunu tekrar dile getirdi

TIKLAYIN | Putin: Erdoğan'la çarşamba telefonda görüşeceğiz