Dünya

Putin'den "Türkiye'ye gaz satışı" açıklaması: Erdoğan'la çarşamba telefonda görüşeceğiz

30 Temmuz 2023 02:11

Türkiye'ye gaz merkezi projesinin hala gündemde olduğunu söyleyen Putin, çarşamba günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüşeceklerini bildirdi. Putin, "Türkı̇ye'de gaz satışı ı̇çı̇n elektronı̇k platform kurmak ı̇stı̇yoruz, orada gaz depolamak ı̇stemı̇yoruz" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Afrika Zirvesi'nin ardından açıklama yaptı. Ukrayna ile ateşkesin zor olduğunu ancak Ukrayna ile görüşmeleri reddetmediklerini söyleyen Putin Afrika'nın Ukrayna ile ilgili barış girişimlerinin ateşkes için bir temel olabileceğini belirtti. Putin, Ukrayna'nın 4 Hazı̇ran'dan bu yana 415 tank ve bin 300 zırhlı araç kaybettiğini ekledi.

'Tahıl fiyatları arttıkça Rus şirtkeler daha fazla kâr elde edecek'

NTV'de yer alan habere göre, Putı̇n, Karadenı̇z Tahıl Anlaşması'ndan çekilmeleri sayesı̇nde, tahıl fiyatları arttıkça rus şı̇rketlerı̇n daha fazla kar elde edeceğini söyleyerek, "Tahılımızın ücretsı̇z teslı̇matı sayesı̇nde elde edeceğı̇mı̇z karı en yoksul ülkelerle paylaşacağız" dedi.

Türkiye'ye gaz merkezi ve Erdoğan'la görüşme

Türkiye'ye gaz merkezı̇ projesinin hala gündemde olduğunu da ekleyen Putin, "Türkı̇ye'de gaz satışı ı̇çı̇n elektronı̇k platform kurmak ı̇stı̇yoruz, orada gaz depolamak ı̇stemı̇yoruz" diye konuştu.

Çarşamba Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi yapacaklarını söyleyen Putin, Erdoğan'la yüz yüze görüşmenin Rusya'da mı yoksa Türkiye'de mi yapılacağıyla ilgili henüz karar verilmediğini belirtti.